7 επαγγελματικές αποφάσεις που μπορείτε να κρατήσετε το νέο έτος

Ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι για τη νέα χρονιά; Αν έχω μάθει κάτι τα τελευταία χρόνια, είναι ότι πρέπει να κλίνεις στις δυσκολίες σου γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγουν να είναι οι μεγαλύτερες ευλογίες στη ζωή σου. Κανείς δεν διακήρυξε ποτέ ότι η λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης ήταν εύκολη, αλλά η σκληρή δουλειά και οι προκλήσεις αξίζουν την προσπάθεια.

Επιχειρηματικές αποφάσεις 2022

Ακολουθούν επτά επιχειρηματικές λύσεις που μπορείτε να κάνετε—και διατήρηση-το 2022 που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σταθερή και επιτυχημένη εταιρεία.

 1. Ξεκινώ επιχείρηση

Ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση το 2022! Σας κυριεύει η τεράστια έκταση όλων αυτών; Χωρίστε το σε μικρότερα βήματα. Το πρώτο βήμα (ακόμα κι αν ξεκινάτε με μερική απασχόληση) είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα κατάλληλα νομικά μέτρα. (Επίσης, αποθηκεύστε όλες τις αποδείξεις σας, καθώς τα έξοδα εκκίνησης εκπίπτουν κατά το πρώτο έτος της επιχείρησής σας.)

 • Επιλέξτε μια δομή. Η επιλογή της επιχειρηματικής σας δομής επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας, τον τρόπο με τον οποίο πληρώνετε φόρους, την προσωπική σας ευθύνη και τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνετε χρήματα. Το να ξεκινήσετε ως ατομικός ιδιοκτήτης ή εταιρική σχέση σημαίνει αποδοχή της συνολικής οικονομικής και νομικής ευθύνης. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια εταιρεία ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, θα διαχωρίσετε την ευθύνη της επιχείρησης από τους ιδιοκτήτες.
 • ΕΝΑΣ. Λάβετε έναν Ομοσπονδιακό ΑΦΜ ή τον Αριθμό Αναγνώρισης Εργοδότη (EIN) από το IRS. Θα χρησιμοποιήσετε το EIN ή τον ΑΦΜ σας σε όλα τα οικονομικά έγγραφα. Οι ατομικές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισής τους.
 • Άδειες και άδειες. Επικοινωνήστε με την πόλη και την επαρχία σας για να δείτε ποιες άδειες και άδειες απαιτούνται για εταιρείες του κλάδου σας. Οι απαιτούμενες άδειες, τα τέλη και οι άδειες διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία.
 • Άδεια πώλησης. Υποβάλετε αίτηση για αριθμό φορολογικού μητρώου πωλήσεων (ή άδεια πωλητή) στο Υπουργείο Εσόδων της πολιτείας σας
 1. Προσλάβετε Υπαλλήλους

Θα είναι το 2022 η χρονιά που θα προσλάβετε τον πρώτο σας υπάλληλο; Χρειάζεστε βοήθεια πλήρους ή μερικής απασχόλησης; Τέλος, θα προσφέρετε προνόμια; Αυτές είναι όλες οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία πρόσληψης.

 • ΦΟΡΟΣ μισθωτων ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Μόλις αποφασίσετε να προσλάβετε υπαλλήλους, πρέπει να εγγραφείτε στο Υπουργείο Εσόδων της πολιτείας σας και στο τμήμα υπηρεσιών ανεργίας. Πρέπει να εγγραφείτε σε αυτά τα τμήματα σε οποιαδήποτε πολιτεία έχετε υπαλλήλους. Όλα τα κράτη απαιτούν από τους εργοδότες να συνεισφέρουν στα ταμεία ασφάλισης ανεργίας. Οι εργοδότες πρέπει επίσης να παρακρατήσουν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και κρατικό φόρο εισοδήματος στις πολιτείες με φόρο εισοδήματος. Οι εργοδότες πρέπει επίσης να παρακρατούν και να συνεισφέρουν στην Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare.
 • OSHA. ο Οργανισμός Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (OSHA) ρυθμίζει τις συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους θέτοντας και επιβάλλοντας πρότυπα ασφαλείας. Ελέγξτε για να δείτε ποιες είναι οι ευθύνες σας ως εργοδότη.
 • Εγχειρίδιο εργαζομένου. Δημιουργήστε ένα εγχειρίδιο υπαλλήλων και συμπεριλάβετε τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις προσδοκίες της εταιρείας σας από τους υπαλλήλους σας.
 1. Επέκταση σε Άλλη Πολιτεία

Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε νέες τοποθεσίες, η επέκταση της παρουσίας της εταιρείας σας σε όλες τις κρατικές γραμμές μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε νέες αγορές και να ενισχύσετε τα κέρδη. Πριν κάνετε την κίνηση, πρέπει:

 • Προσόντα εξωτερικού. Η νομική επέκταση της επιχείρησής σας σε άλλες πολιτείες συνήθως δεν απαιτεί τη δημιουργία μιας εντελώς νέας επιχειρηματικής οντότητας σε αυτές τις πολιτείες. Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (LLC) και οι εταιρείες μπορούν να δραστηριοποιούνται σε άλλες πολιτείες υποβάλλοντας αίτηση για πιστοποίηση αλλοδαπής, πράγμα που σημαίνει την εγγραφή της εταιρείας σας στο γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών της πολιτείας στις πολιτείες στις οποίες επεκτείνεστε.
 • Εγγεγραμμένος αντιπρόσωπος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πιστοποίησης στο εξωτερικό, η εταιρεία σας θα πρέπει να διορίσει έναν εγγεγραμμένο αντιπρόσωπο. Εγγεγραμμένος αντιπρόσωπος είναι ένα άτομο που ζει στην πολιτεία ή μια επίσημη υπηρεσία εγγεγραμμένου αντιπροσώπου με την εξουσία να δέχεται επίδοση διαδικασίας (νομικά έγγραφα και κρατικές ειδοποιήσεις) για λογαριασμό της εταιρείας.
 • Φόροι. Πρέπει να εγγράψετε την εταιρεία σας στο Υπουργείο Εσόδων της πολιτείας για να βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε τον σωστό φόρο επί των πωλήσεων και φόρους μισθοδοσίας για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται και ζουν στην πολιτεία.
 1. Στόχοι Μάρκετινγκ

Είναι ακόμα κολλημένη η στρατηγική μάρκετινγκ στο 2021; Τώρα είναι η ώρα να ανανεώσετε τις προτεραιότητές σας μάρκετινγκ και να σχεδιάσετε στρατηγική για να προσεγγίσετε τους σημερινούς καταναλωτές.

 • Μεταμόρφωση ιστότοπου. Οι καταναλωτές έγειραν σκληρά στην τεχνολογία τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν υπομονή για ιστότοπους με κακή σχεδίαση ή που φορτώνουν αργά. Θέστε ως στόχο να ενημερώσετε τον ιστότοπο της εταιρείας σας για εύκολη πρόσβαση σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών και των κινητών.
 • SEO. Οι στρατηγικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) του ιστότοπού σας προσελκύουν την επισκεψιμότητα που επιθυμείτε; Εάν όχι, βελτιστοποιείτε το περιεχόμενο και τις εικόνες σας—αυτό βοηθά στην προώθηση του SEO. Έχετε διεκδικήσει το προφίλ σας στο Google My Business για να βελτιώσετε την κατάταξή σας; Έχετε σκεφτεί να προσθέσετε διαφορετικές λέξεις-κλειδιά για να καλύψετε τον πολλαπλασιασμό των ερωτημάτων φωνητικής αναζήτησης;
 • Κοινωνικό εμπόριο. Η διαφήμιση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Το κοινωνικό εμπόριο (όπου η επωνυμία σας μπορεί να πουλάει προϊόντα απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είναι ακόμα καλύτερο. Ουσιαστικά, η όλη εμπειρία αγορών πραγματοποιείται χωρίς να φύγετε από την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης — και η πρακτική ανθεί.
 1. Πνευματική ιδιοκτησία

Εάν έχετε αναβάλει την υποβολή αίτησης για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, βάζετε την επιχείρησή σας σε κίνδυνο.

 • Διπλώματα ευρεσιτεχνίας δώστε στην εταιρεία/εφευρέτη αποκλειστικά δικαιώματα για μια εφεύρεση για καθορισμένο χρόνο. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν ανανεώνονται και μόλις λήξει η περίοδος, η εφεύρεση είναι δημόσια.
 • Πνευματικά δικαιώματα παρέχει στους δημιουργούς πρωτότυπων έργων (λογοτεχνικά, δραματικά, μουσικά, καλλιτεχνικά κ.λπ.) προστασία λόγω προσβολής κατά τη διάρκεια της ζωής του συγγραφέα, συν 70 χρόνια.
 • Εμπορικά σήματα προστατεύστε τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη από παραβίαση λέξεων, φράσεων, συμβόλων και σχεδίων (ή οποιουδήποτε συνδυασμού). Οι επιχειρήσεις συνήθως σηματοδοτούν εμπορικά ονόματα εταιρειών, λογότυπα, σχέδια υφασμάτων, σχέδια ενδυμάτων και πολλά άλλα.
 1. Αλλαγή Νομικής Δομής

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες ενδέχεται να αποφασίσουν να αλλάξουν ή να «μετατρέψουν» νομικές δομές. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει να πουλήσει μετοχές ή να φέρει συνεργάτες. Ή η εταιρεία μπορεί να θέλει να επωφεληθεί από τους χαμηλότερους εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η μετατροπή της νομικής δομής εξαρτάται από το εάν το κράτος καταγωγής σας επιτρέπει μετατροπές νομικών οντοτήτων. Σε πολιτείες όπου δεν επιτρέπονται οι μετατροπές, η εταιρεία πρέπει να διαλύσει την τρέχουσα οντότητα και να σχηματίσει την εταιρεία ως νέα οντότητα. Επικοινωνήστε με το γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών στην πολιτεία σας για να μάθετε εάν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μετατροπή ή εάν πρέπει να υποβάλετε αίτηση διάλυσης.

 1. Κλείσιμο επιχείρησης

Δυστυχώς, πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια. Εάν συμβεί αυτό σε εσάς, είναι σημαντικό να κλείσετε την επιχείρηση νόμιμα ή μπορεί να είστε υπεύθυνοι για τις δραστηριότητες, τους φόρους και τις οικονομικές συμφωνίες της εταιρείας. Για να κλείσετε μια επιχείρηση:

 • Πρέπει να εξοφλήσετε τυχόν χρέη και να ενημερώσετε τους πωλητές και τους πελάτες.
 • Οι εταιρικές σχέσεις, οι εταιρείες και οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης πρέπει να ακολουθούν τις διαδικασίες διάλυσης που περιγράφονται από το κράτος και στα έγγραφα της εταιρείας. Οι εταιρείες πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των δύο τρίτων από τους μετόχους με δικαίωμα ψήφου.
 • Οι εταιρείες και οι LLC πρέπει να υποβάλουν «Πιστοποιητικό Τερματισμού/Πιστοποιητικό Διάλυσης» ή «Άρθρα Διάλυσης» στον Υπουργό Εξωτερικών.
 • Θυμηθείτε να ακυρώσετε όλες τις εγγραφές και τις άδειες επιχειρήσεων.
 • Καταχωρίστε τους φόρους επιχειρήσεων και επιλέξτε το πλαίσιο «τελική δήλωση» στο φορολογικό έντυπο.
 • Έντυπο αρχείου εταιρειών 966, Εταιρική διάλυση ή εκκαθάριση

Καλή τύχη την επόμενη χρονιά και ενημερώστε μας πώς επιτυγχάνετε τους στόχους σας.

Εικόνα: Depositphotos