5 τρόποι για να αυξήσετε το περιθώριο κέρδους της εταιρείας σας και να κερδίσετε περισσότερα έσοδα στο σπίτι

Ως επιχειρηματίας, πάντα αναζητάτε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημά σας. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να αυξήσετε το περιθώριο κέρδους της εταιρείας σας. Ακούγεται αρκετά προφανές – αλλά πώς το κάνετε;

Το «Γιατί» των Περιθωρίων Κέρδους

Δεν χρειάζονται πολλά για να υπολογίσετε το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας σας. Παρόλο που είναι απλό, έχει βαθιές επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική σας βιωσιμότητα.

Μικτό περιθώριο κέρδους είναι βασικά οι καθαρές σας πωλήσεις μείον το κόστος των πωληθέντων αγαθών, διαιρούμενο με τις καθαρές πωλήσεις σας. Είναι μια μέτρηση των κερδών σας σε σχέση με τα έσοδά σας. Ο αριθμός αντικατοπτρίζει το ποσοστό κάθε δολαρίου που κερδίζεται διατηρείται ως κέρδος.

Δεν χρειάζεται να σκάψετε πολύ βαθιά για να καταλάβετε γιατί τα περιθώρια κέρδους έχουν σημασία. Ωστόσο, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης και επιχειρηματίας, υπάρχει και μια προσωπική πλευρά σε αυτή την εξίσωση. Η αύξηση του περιθωρίου κέρδους της εταιρείας σας είναι το κλειδί για την αύξηση της αμοιβής σας.

Μπορούμε να μιλήσουμε ό,τι θέλουμε για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων και την ανάπτυξη της εταιρείας σας, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλα αυτά είναι απλώς ένα μέσο για την επίτευξη ενός στόχου. Πιθανότατα αγαπάτε την εταιρεία σας – μπορεί να είναι ακόμη και ένα πάθος σας – αλλά είναι απλώς το όχημα που χρησιμοποιείτε για να ικανοποιήσετε τους προσωπικούς σας στόχους στο σπίτι. Το κάνετε για να κερδίσετε χρήματα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αξιοποιηθούν για να διατηρήσετε έναν τρόπο ζωής, να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας, να φτιάξετε ένα αυγό συνταξιοδότησης και να αγοράσετε ελευθερία.

Δεν αρκεί να αυξήσετε τα έσοδα της εταιρείας σας. Εάν επικεντρώνεστε μόνο στην αύξηση των εσόδων, τότε υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να αυξήσετε και τα έξοδά σας σταδιακά. Αυτό σας δίνει την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης, αλλά δεν κάνει τίποτα για εσάς και τους δικούς σας προσωπικούς οικονομικούς στόχους. Ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε την αμοιβή σας είναι να αυξήσετε το περιθώριο κέρδους σας.

5 Συμβουλές για να αυξήσετε το περιθώριο κέρδους σας

Η αύξηση του περιθωρίου κέρδους σας δεν είναι πάντα εύκολη. Ωστόσο, ο τύπος για να το κάνετε είναι αρκετά απλός. Αν βάλεις το κεφάλι κάτω και συγκεντρωθείς, μπορείς να το πετύχεις. Ακολουθούν αρκετές προτάσεις:

1. Πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για να βγάλετε χρήματα

Λένε ότι τα φοβισμένα χρήματα δεν κάνουν λεφτά. Με άλλα λόγια, πρέπει να είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε χρήματα και να επενδύσετε σε σωστούς πόρους και έργα εάν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα.

Όταν επικεντρώνεστε στο να πάρετε περισσότερα στο σπίτι, το να ξοδεύετε περισσότερα μπορεί να φαίνεται αντιφατικό. Και, για να λέμε την αλήθεια, μπορεί να είναι… για κάποιο χρονικό διάστημα. Το περιθώριο κέρδους σας μπορεί στην πραγματικότητα να χτυπηθεί για αρκετές εβδομάδες ή μήνες, αλλά είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που έχουν σημασία.

Η επένδυση στις κατάλληλες προμήθειες, υλικά, καινοτομία, τεχνολογία και ανθρώπους μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Μην φοβάστε να ξοδέψετε όταν χρειάζεται!

2. Ένα δολάριο που αποθηκεύεται είναι ένα δολάριο που κερδίζεται

Αν και σίγουρα υποστηρίζουμε τη δαπάνη χρημάτων στα σωστά μέρη, μην ξεχνάτε ότι ένα δολάριο που εξοικονομείται αξίζει εξίσου με ένα δολάριο που κερδίζετε. Στην πραγματικότητα, κάποιοι θα έλεγαν ότι αξίζει περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε δολάριο που κερδίζετε έχει μια ετικέτα τιμής (συμπεριλαμβανομένου του κόστους των πωληθέντων αγαθών και άλλων έμμεσων εξόδων). Αυτό κάνει κάθε δολάριο κέρδους να αξίζει ελαφρώς λιγότερο από κάθε δολάριο για την επιχείρησή σας ποτέ ξοδεύει.

Όλοι μας έλκουμε φυσικά προς την απόκτηση περισσότερων εσόδων, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ξοδέψουμε λιγότερα για τα χνουδωτά έξοδα που δεν κινούν πραγματικά τη βελόνα. Οι σκόπιμες δαπάνες θα σας βγάλουν πολύ δρόμο!

3. Reengineer Workflows and Systems

Ξεκολλήστε την κουρτίνα και κοιτάξτε πίσω από τις σκηνές. Ποιες διαδικασίες, συστήματα και ροές εργασίας είναι πιο αναπόσπαστα στοιχεία για την παραγωγικότητα και την παραγωγή της εταιρείας σας; Τώρα σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα ανανεώσετε για να είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εξάλειψη βημάτων, αναδιάταξη διαδικασιών, επανασχεδιασμό εργαλείων και χώρων εργασίας και αυτοματοποίηση μη αυτόματων, χρονοβόρων εργασιών.

Μερικές φορές οι μεγαλύτερες οικονομίες κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι πολλές εταιρείες σπαταλούν χιλιάδες δολάρια το μήνα σε κακές στρατηγικές συντήρησης στόλου; Κάτι τόσο απλό όσο η αυτοματοποίηση με λογισμικό συντήρησης στόλου μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

4. Μετακινήστε τους υπαλλήλους σε απομακρυσμένες θέσεις

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι εταιρείες εξοικονομούν περίπου 11.000 $ ανά εργαζόμενο ετησίως όταν πηγαίνουν από την προσωπική εργασία πλήρους απασχόλησης στο 50 τοις εκατό εξ αποστάσεως εργασία. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε μια ομάδα 15 ατόμων που εργάζονται στο γραφείο σας, η υιοθέτηση μιας υβριδικής στρατηγικής που είναι 50 τοις εκατό απομακρυσμένη θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει έως και 165.000 $ ετησίως (ή 13.750 $ το μήνα). Πηγαίνοντας 100 τοις εκατό από απόσταση θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει διπλάσιο ή τριπλάσιο.

Αν η πρόσφατη πανδημία μάς έδειξε κάτι ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, είναι ότι οι άνθρωποι και οι διαδικασίες μας είναι πιο ανθεκτικοί από ό,τι είχαμε ποτέ συνειδητοποιήσει. Το να απομακρυνθεί κανείς μπορεί να φαινόταν αδύνατο πριν από τρία χρόνια. Αλλά σήμερα? Φαίνεται μάλλον εύλογο. Πρέπει να γίνει στρατηγικά (και σταδιακά), αλλά η εξοικονόμηση κόστους σίγουρα δικαιολογεί τη μετάβαση για πολλές εταιρείες.

5. Εστίαση στην αφοσίωση των πελατών

Γνωρίζατε ότι είναι μεταξύ 5 φορές και 25 φορές φθηνότερα να διατηρήσει έναν υπάρχοντα πελάτη παρά να αποκτήσει έναν νέο; Με άλλα λόγια, εάν χρειάζεστε 5.000 $ για να προσελκύσετε έναν νέο πελάτη, πιθανότατα θα σας έπαιρναν κάπου μεταξύ 200 και 1.000 $ για να διατηρήσετε έναν τρέχοντα πελάτη. Γι’ αυτό μια απλή αύξηση πέντε τοις εκατό στη διατήρηση πελατών συνήθως αυξάνει τα κέρδη κατά 25 έως 95 τοις εκατό.

Σίγουρα υπάρχει ένα στοιχείο ενθουσιασμού και ενθουσιασμού στην προσθήκη νέων πελατών – και η προληπτική προσέγγιση των πωλήσεων είναι απαραίτητη – αλλά μην ξεχνάτε τους υπάρχοντες πελάτες σας. Το να κρατάτε περισσότερους από αυτούς αφοσιωμένους είναι το κλειδί για την ανάπτυξή σας.

Προσθέτοντας τα όλα επάνω

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συχνά αποφεύγουν να μιλήσουν για τον εαυτό τους και το εισόδημά τους. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο λόγος που κάνουμε αυτό που κάνουμε;

Η λειτουργία μιας επιχείρησης είναι δύσκολη και (κατά καιρούς) άχαρη δουλειά που μας κρατά ξύπνιους μέχρι αργά το βράδυ. Συχνά χαρακτηρίζεται από συναισθήματα όπως άγχος, ανησυχία, φόβος, ανησυχία και άγχος. Αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τη μακροζωία στις επιχειρήσεις μας, πρέπει να μάθουμε πραγματικά για την ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους και την αύξηση των αμοιβών που έρχονται στο σπίτι. Δεν είναι εγωιστικό – είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας.

Εικόνα: Depositphotos