Όλοι πρέπει να γνωρίζουν για τα εργαλεία και τον εξοπλισμό δημιουργικών σχεδιαστών

Τα δημιουργικά βελτιστοποιούν τη ροή εργασίας τους μέσω της χρήσης διαφορετικών εργαλείων και εξοπλισμού. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν διάφορα προμήθειες γραφικής ύλης και ψηφιακά εργαλεία για να δημιουργήσουν τις ιδέες τους και να μεταφράσουν τη δημιουργική τους διαδικασία σε κάτι πιο ουσιαστικό.

Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο για το πώς οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τα διαφορετικά εργαλεία και το λογισμικό, τότε ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα σημεία:

Γραφίδα και tablet γραφικών

Εκτός από το παραδοσιακό χαρτί και το μελάνι, οι περισσότεροι δημιουργικοί σχεδιαστές έχουν πλέον επιλέξει να χρησιμοποιούν γραφίδες και tablet γραφικών για να δημιουργήσουν συναρπαστικά έργα τέχνης και σχέδια.

Μέρος αυτού που κάνει τον συνδυασμό γραφίδας και tablet γραφικών πιο ελκυστικό σε ορισμένα δημιουργικά είναι ότι τους βοηθά να ξεπεράσουν μερικές από τις πιο περίπλοκες εργασίες.

Η δημιουργία doodle, τα ανοιχτά σκίτσα και η ενσωμάτωση στιγμιαίων φίλτρων χρώματος είναι μερικά μόνο από τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της χρήσης γραφίδας και tablet γραφικών.

Εάν θέλετε επίσης να επιταχύνετε τα δημιουργικά σας σχέδια και να χρησιμοποιήσετε πολλές λειτουργίες, θα πρέπει να αγοράσετε μια γραφίδα και ένα tablet γραφικών.

Προμήθειες Γραφικής ύλης

Όσο προφανές κι αν είναι, η χρήση γραφικής ύλης για την κατασκευή χειροποίητων μορφών τέχνης εξακολουθεί να εφαρμόζεται από τους περισσότερους δημιουργικούς σχεδιαστές σήμερα. Ειδικά όταν φτιάχνεις σκετσάκια και προσχεδιασμένα σκίτσα, διάφορα δημιουργικά καταφεύγουν ξανά στον μη ψηφιακό τρόπο και χρησιμοποιούν τα άμεσα διαθέσιμα αντικείμενα που τονίζουν τις ιδέες τους.

Κατά συνέπεια, η σύλληψη ορισμένων έργων τέχνης μπορεί να τονιστεί περισσότερο εάν παρουσιάζονται μέσω χαρτιού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εξετάσετε το έργο σας και να αξιολογήσετε εάν μπορεί να γίνει καλύτερα μέσω μιας μη ψηφιακής προσέγγισης ή της χρήσης περίτεχνου λογισμικού σχεδιασμού.

Λογισμικό σχεδίασης γραφικών

Όπως επαναλήφθηκε, οι περισσότεροι γραφίστες εξακολουθούν να έχουν επιλέξει να κάνουν τα έργα τέχνης τους σε παραδοσιακό χαρτί και μελάνι. Ωστόσο, οι σύγχρονες εφαρμογές υπολογιστών και το λογισμικό σχεδιασμού γραφικών έχουν επιτρέψει τη μετάβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν πολλά πλεονεκτήματα της διαδικασίας σχεδίασης γραφικών με χρήση αυτών των τύπων εφαρμογών.

Ορισμένα λογισμικά σχεδιασμού γραφικών επιτρέπουν στον σχεδιαστή να δημιουργήσει συναρπαστικά ράστερ γραφικά ή επίπεδα σχέδια. Άλλες βοηθούν στη δημιουργία διανυσματικών γραφικών, ενώ ορισμένες εφαρμογές εστιάζουν στην επεξεργασία εικόνων και τις οπτικές μορφές.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που ταιριάζει στις προτιμήσεις του σχεδιαστή, το λογισμικό γραφικών το έχει ήδη εγκατεστημένο στο σύστημα.

Online λογισμικό γραφικών

Σε αντίθεση με το προαναφερθέν λογισμικό σχεδιασμού γραφικών εκτός σύνδεσης, διαφορετικές υπηρεσίες και εφαρμογές γραφικού σχεδιασμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν online.

Τέτοιες υπηρεσίες όπως η Canva προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες που επιτρέπουν στον σχεδιαστή να χειρίζεται διαφορετικά έργα τέχνης ή έργα με βάση προσχεδιασμένα πρότυπα.

Αυτό προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα, ειδικά για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό να αγοράσουν εκτεταμένες εκδόσεις εφαρμογών σχεδιαστών εκτός σύνδεσης.

Υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες σχεδιαστών που βασίζονται σε πρότυπα στο διαδίκτυο, τις οποίες μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε. Εξετάστε τη συγκεκριμένη επιλογή εάν θέλετε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε πρόσθετα πρότυπα! Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα χιλιάδες ενημερωμένα πρότυπα για το έργο τέχνης σας σε σταθερή τιμή.

Smartphone

Στην έλευση της τεχνολογικής εποχής, οι περισσότεροι σχεδιαστές βρήκαν ευκολία στη χρήση των εφαρμογών στα smartphone τους.

Τι μπορεί να είναι καλύτερο από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές σχεδιαστών ενός smartphone; Τόσο εύκολο όσο το drag and drop, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα έργα τέχνης σας σε κάτι περισσότερο χρησιμοποιώντας τις επιλογές ταξινόμησης χρωμάτων και τα φίλτρα.

Αν και το μόνο μειονέκτημα είναι η περιορισμένη λειτουργικότητα, οι σχεδιαστές εξακολουθούν να εκτιμούν τη φορητότητα και την ευκολία πρόσβασης που παρέχουν τα smartphone τους.