Τρόποι για να βυθίσετε τις νέες προσλήψεις στην κουλτούρα της εταιρείας σας από την πρώτη μέρα

Πώς να εισάγετε γρήγορα νέες προσλήψεις στην κουλτούρα του οργανισμού σας

Η ιδέα της οργανωσιακής κουλτούρας απογειώθηκε τη δεκαετία του 1960, όταν οι επιχειρήσεις ανακάλυψαν ότι η μοναδική τους αποστολή θα μπορούσε να τους δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με παρόμοιες εταιρείες. Ο πολιτισμός περιλαμβάνει τις βασικές αξίες και αρχές που οδηγούν τον οργανισμό. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν την εταιρική κουλτούρα ως το «βόρειο αστέρι» που καθοδηγεί τις συμπεριφορές των εργαζομένων. Η διασφάλιση ότι κάποιος που συμμετέχει κατανοεί και αγκαλιάζει την κουλτούρα είναι το κλειδί για να δεσμευτεί πλήρως και να συμβάλει στους στόχους της εταιρείας.

Η κουλτούρα κάνει τη διαφορά μεταξύ των αφοσιωμένων ομάδων που κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και των ευθυγραμμισμένων ομάδων που εργάζονται προς έναν κοινό στόχο. Οι εταιρείες με θετική κουλτούρα μπορούν να διατηρήσουν τα πιο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία, τους ανθρώπους τους. Αυτοί οι οργανισμοί παρέχουν περιβάλλοντα συνεργασίας (ακόμη και εικονικά) όπου η ομαδική εργασία οδηγεί σε μεγάλη επιτυχία. Ένας υπάλληλος που δεν κατανοεί τον πολιτισμό μπορεί εύκολα να χαθεί και να απογοητευτεί. Επομένως, ο προσανατολισμός των νέων εργαζομένων στην κουλτούρα είναι βασική απαίτηση της ενσωμάτωσης.

Έκδοση eBook: The Pillars Of Strategic Employee Onboarding

Έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου

The Pillars Of Strategic Employee Onboarding

Ανακαλύψτε ιδέες σχετικά με το πώς να εφαρμόσετε ένα ευέλικτο, αποτελεσματικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης που μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά διατήρησης, να βοηθήσει τις νέες προσλήψεις να ξεκινήσουν και να αρχίσουν να δημιουργούν συνδέσεις πριν από την πρώτη μέρα στη δουλειά του νέου υπαλλήλου.

Τρόποι για να εξοικειώσετε τους νέους υπαλλήλους με την κουλτούρα της εταιρείας σας από την πρώτη μέρα

Προ-επιβίβαση

Πολλές εταιρείες στέλνουν ένα βίντεο καλωσορίσματος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Αυτά τα ηχογραφημένα μηνύματα σχεδιάζονται γύρω από την αποστολή, το όραμα και τις αξίες που οδηγούν τον οργανισμό και διευκρινίζουν ότι κάθε μέλος της ομάδας είναι κρίσιμο για την επίτευξη των στόχων. Ο τόνος του βίντεο θα βοηθήσει επίσης να ζωγραφίσει την εικόνα του πολιτισμού. Εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος οδηγεί το ποδήλατό του μέσα από έναν ανοιχτό χώρο εργασίας, κάθεται στο γραφείο της στο σπίτι και χαϊδεύει τον σκύλο της ή μιλάει από ένα ερευνητικό εργαστήριο, οι νέοι υπάλληλοι σχηματίζουν μια εικόνα για το πώς θα είναι να εργάζεσαι εκεί. Με πολλούς νέους υπαλλήλους που επιβιβάζονται εκτός έδρας, το να πάρουν μια γεύση της εμφάνισης του κεντρικού γραφείου τους βοηθά να συνδεθούν με τη νέα βάση του σπιτιού τους.

Οι Πρώτες Μέρες

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που εξακολουθούν να εργάζονται εξ αποστάσεως, οι εταιρείες πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να ενισχύσουν τις συνδέσεις και να προωθήσουν το σκοπό για τους συνεργάτες τους, υπάρχοντες και εισερχόμενους. Ένα θερμό καλωσόρισμα για τους υπαλλήλους που ξεκινούν το ταξίδι επιβίβασής τους ενισχύει επίσης τα μηνύματα που άκουσαν κατά την εμπειρία τους πριν από την επιβίβαση, ενσωματώνοντας τις εταιρικές αξίες στις πρώτες τους εργασίες. Αυτό θα δεσμεύσει νέες προσλήψεις στην εταιρική αποστολή και όραμα αμέσως. Συνδέστε τις αξίες με όλα όσα κάνουν τις πρώτες τους εβδομάδες. Για παράδειγμα, εάν τους ανατεθεί το πρώτο τους έργο, εξηγήστε πώς αυτό συμβάλλει στην αποστολή του και αποτελεί παράδειγμα των αξιών του.

Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό, «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Είναι αλήθεια. Η έρευνα δείχνει ότι το 90% των πληροφοριών που μεταδίδονται στον εγκέφαλο είναι οπτικές. Αντί να στέλνετε σελίδες παραγράφων που εξηγούν την εταιρική κουλτούρα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύχρωμο infographic ως εναλλακτική. Τα γραφήματα είναι οπτικά ελκυστικά και απλοποιούν σημαντικές πληροφορίες σε ψήγματα μεγέθους μπουκιάς που είναι πιο εύκολο να θυμάστε. Όλα αυτά μεταφράζονται στο να βοηθήσουμε τους νέους εργαζόμενους να κατανοήσουν και να αγκαλιάσουν τη νέα τους κουλτούρα πιο γρήγορα.

Δημιουργήστε μια κουλτούρα όπου οι νέοι υπάλληλοι γνωρίζουν ότι είναι εντάξει να είναι ο εαυτός τους στη δουλειά από την αρχή. Η Hollie Delaney, πρώην CHRO της Zappos, μιας εταιρείας που είναι γνωστή για την εξαιρετική εταιρική της κουλτούρα, μοιράζεται «να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να φέρουν ολόκληρο τον εαυτό τους στη δουλειά. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς (στο Zappos) ότι είχαμε αυτό το περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να φέρουν εκείνα τα μικρά ιδιόρρυθμα πράγματα για τον εαυτό τους που συνήθως δεν μοιράζονται σε ένα περιβάλλον γραφείου για να τους κάνουν να νιώθουν πιο ολοκληρωμένοι. Μας βοήθησε να γίνουμε πιο διαφορετικοί, πιο διασκεδαστικοί και να δούμε καλύτερα τους ανθρώπους όπως είναι».

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε στο ταξίδι επιβίβασης είναι να αναθέσετε σε κάθε νέα πρόσληψη έναν «φίλο», κάποιον που έχει επιλεγεί προσεκτικά για να είναι ο μέντοράς τους. Ενώ δημιουργεί γρήγορα μια αίσθηση σύνδεσης με τη νέα τους εταιρεία, ένα νέο μέλος της ομάδας θα γίνει πιο ευθυγραμμισμένο με το πολιτιστικό «βόρειο αστέρι» του οργανισμού. Όταν σκέφτεστε ποιος θα ήταν καλός φίλος, αναζητήστε συναδέλφους που επιδεικνύουν εμφανώς την κουλτούρα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Γνωρίστε τους συναδέλφους σας

Το να συναντάς πολλούς νέους συναδέλφους τις πρώτες μέρες μιας νέας δουλειάς είναι συναρπαστικό αλλά συντριπτικό. Όταν υπάρχει μια ομάδα που επιβιβάζεται μαζί, μπορεί να είναι χρήσιμο να βάλετε ονόματα με πρόσωπα κοινοποιώντας σύντομες εισαγωγές βίντεο και διασκεδαστικά γεγονότα για τον εαυτό τους. Ενθαρρύνετε όλους τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν βιοσελίδες που μπορούν να αποθηκευτούν σε έναν κοινόχρηστο ιστότοπο, ώστε τα νέα άτομα να μπορούν να ανανεώσουν τη μνήμη τους όταν χρειάζεται.

Ενώ η εργασία από το σπίτι προσφέρει ευπρόσδεκτη ευελιξία, μπορεί επίσης να φέρει απομόνωση. Τα νέα άτομα πρέπει να γίνουν μέρος των καναλιών “ψύξης νερού” και των καναλιών επαίνου που βρίσκονται συχνά στο Teams ή στο Slack. Κανάλια όπως αυτά δείχνουν ακριβώς ποιες συμπεριφορές αναγνωρίζονται θετικά και μπορούν να ενσωματώσουν γρήγορα αυτές τις πρακτικές στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οργανισμοί που ενθαρρύνουν νέους υπαλλήλους να συμμετάσχουν σε ομάδες καθοδήγησης ομοτίμων μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους να συνδεθούν με τα τμήματα τους. Οι εταιρείες που προσφέρουν διαλειτουργικές ομάδες καθοδήγησης μπορούν να αποκαλύψουν τις καθημερινές δραστηριότητες των συνεργατών τους.

Αυτό όχι μόνο αναπτύσσει ενσυναίσθηση για τους συναδέλφους, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μελλοντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας που οι εργαζόμενοι μπορεί να μην είχαν σκεφτεί διαφορετικά.

Η σύνδεση των εργαζομένων με τον σκοπό του οργανισμού σας είναι τόσο μοναδική όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όταν ένας μάνατζερ αφιερώνει χρόνο για να γνωρίσει όλους στην ομάδα του και να ανακαλύψει τους οδηγούς του, μπορεί να τους απευθύνει καθοδήγηση και να τους συνδέσει με την κουλτούρα του οργανισμού. Επιπλέον, οι δραστηριότητες οικοδόμησης ομάδας μπορούν να βοηθήσουν όλους τους εργαζόμενους να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον, να αισθάνονται περισσότερο αφοσιωμένοι και να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη.

συμπέρασμα

Οι εταιρείες βρίσκουν ένα πιο ανταγωνιστικό τοπίο από ποτέ. Πρέπει να ανταγωνίζονται για να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις, να διατηρήσουν πελάτες και να προσλάβουν σπουδαίους ανθρώπους για να ενταχθούν στην εταιρεία. Μια σπουδαία κουλτούρα μπορεί να δημιουργήσει πίστη από το προσωπικό, η οποία οδηγεί σε καλύτερη απόδοση, οδηγώντας τελικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Κατεβάστε το eBook The Pillars Of Strategic Employee Onboarding για εμπιστευτικά μυστικά για την έναρξη ενός νέου προγράμματος κατάρτισης προσλήψεων που είναι προσαρμοστικό, εξατομικευμένο και απόλυτα κατάλληλο για το σύγχρονο εργατικό δυναμικό σας. Επίσης, εγγραφείτε στο διαδικτυακό σεμινάριο για να ανακαλύψετε πώς η ενσωμάτωση οδηγεί στην επιτυχία της επιχείρησης!

Έκδοση eBook: Ομάδα Ανάπτυξης Απόδοσης

Ομάδα Ανάπτυξης Απόδοσης

Κάνουμε τους ανθρώπους καλύτερους στο να κάνουν την επιχείρησή τους καλύτερη.