Στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων που πρέπει να ακολουθεί κάθε έμπορος ηλεκτρονικής μάθησης για SEO

Βελτιώστε το Σύνδεσμό σας: Στρατηγικές για να ρυθμίσετε τα SERP το 2022

Η δημιουργία συνδέσμων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης της Google. Κάθε σύνδεσμος προς τον ιστότοπό σας είναι ουσιαστικά μια ψήφος εμπιστοσύνης για την αξιοπιστία του. Όσο περισσότερες ψήφους κερδίσετε, τόσο το καλύτερο! Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι σύνδεσμοι την ίδια αξία. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε περισσότερους σχετικούς ιστότοπους που συνδέονται με τον ιστότοπό σας.

Λοιπόν, σε ποιες στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων θα εστιάσετε φέτος; Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη τα σχέδιά σας, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη για την επωνυμία eLearning σας.

Ω, και μην ξεχνάτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, φροντίστε να προσθέσετε την καταχώριση της επιχείρησής σας eLearning στον εξειδικευμένο κατάλογό μας!

Ξεκινήστε τη δημιουργία συνδέσμων επιστροφής και αυξήστε την επισκεψιμότητα αναζήτησης

Επωφεληθείτε από μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων. Αυξήστε το ποσοστό νίκης και τον συνολικό χρόνο που επενδύσατε ανά κερδισμένο σύνδεσμο τώρα!

Ενδιαφέρουσες στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων που πρέπει να λάβετε υπόψη για την επιχείρησή σας

Η ύπαρξη μιας σταθερής στρατηγικής σύνδεσης είναι το σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να εμφανιστείτε στις πρώτες σελίδες των SERP. Ως εκ τούτου, οι SEO δημιουργούν και εφαρμόζουν τέτοιες τεχνικές για να βοηθήσουν τους ιστότοπους να οργανώνουν, να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν συνδέσμους. Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στο SEO για να αρχίσετε να εργάζεστε στις στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων και να δείτε αποτελέσματα.

Κάθε καλή στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων χρειάζεται ένα σχέδιο. Πρέπει να αποφασίσετε ποιες σελίδες θέλετε να αυξήσετε την ορατότητα της αναζήτησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Ahrefs ή το Semrush για να υπολογίσετε πόσους συνδέσμους θα χρειαστεί να δημιουργήσετε για να έχετε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Με αυτές τις παρακάτω ιδέες, θα καταφέρετε να δείτε μια ώθηση στην επισκεψιμότητα, τις πωλήσεις και μια βελτίωση στην κατάταξή σας. Ορίστε:

1. Γίνετε Χορηγός Εκδηλώσεων Πραγματικού Κόσμου

Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε εκδηλώσεις ως μία από τις στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων; Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι τοπικές, εθνικές ή διεθνείς.

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Διοργανώστε μια εκδήλωση

Τα καλά νέα είναι ότι φιλοξενώντας τη δική σας εκδήλωση, μπορείτε στη συνέχεια να τη διαφημίσετε σε ιστότοπους εκδηλώσεων τρίτων. Σίγουρα θα επιστρέψουν στον ιστότοπό σας και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες μαζί με αυτόν!

Οι ιστότοποι εκδηλώσεων είναι συνήθως υψηλού επιπέδου όσον αφορά το SEO. Έτσι, αυτοί οι σύνδεσμοι είναι απίστευτα σχετικοί και πολύτιμοι.

Για παράδειγμα, στην πλατφόρμα μας, πολλοί προμηθευτές διοργανώνουν επιτυχημένα διαδικτυακά σεμινάρια και αξιοποιούν το ενσωματωμένο κοινό μας στο eLearning.

Χορηγός εκδήλωσης

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχετε τον χρόνο ή τους πόρους για να δημιουργήσετε τη δική σας εκδήλωση, μπορείτε πάντα να χορηγείτε μια εκδήλωση που φιλοξενείται από κάποιον άλλο. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες θα παραθέσουν τον ιστότοπό σας (και θα συνδέσουν σε αυτόν) όπως κάνουν με όλους τους χορηγούς τους.

Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση είναι επίσης εξαιρετική για την οικοδόμηση καλών σχέσεων με άλλους ιστότοπους αρχών στον εξειδικευμένο κλάδο σας. Από εργαστήρια και συνέδρια έως διαλέξεις και συλλόγους, πρέπει να καταλάβετε τι είδους εκδηλώσεις σχετίζονται με τη θέση σας.

Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη λίστα εκδηλώσεών σας και φροντίστε να κατανοήσετε ποιες είναι πιθανό να φιλοξενηθούν στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, οι εθνικές ή διεθνείς εκδηλώσεις είναι καλύτερες επιλογές.

Φροντίστε να κάνετε έρευνα για τέτοιες εκδηλώσεις σε ιστότοπους όπως:

  • Γεγονός
  • Events.org
  • Συναντώ

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βρείτε εκδηλώσεις που μπορείτε να χορηγήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ξανά τις αναζητήσεις Google και να πληκτρολογήσετε αυτές τις προτάσεις παρακάτω:

  • ιστοσελίδα:[website URL] inurl:registration +”sponsors”
  • ιστοσελίδα:[website URL] inurl:events + “link to your”
  • ιστοσελίδα:[website URL] inurl:events +”χορηγοί”

Αφού ανακαλύψετε όλες τις σχετικές ευκαιρίες, μπορείτε να ρυθμίσετε τις χορηγίες σας για κάθε εκδήλωση και να ξεκινήσετε να ρυθμίζετε ειδοποιήσεις Google για τυχόν νέες ευκαιρίες χορηγίας κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

2. Ξεκινήστε να δημιουργείτε ισχυρούς συνδέσμους Edu

Έχετε καταφέρει ποτέ να αποκτήσετε έναν σύνδεσμο .edu για τον ιστότοπό σας; Αν δεν ξέρετε καν τι σημαίνει αυτό και γιατί το χρειάζεστε, περιμένετε. Θα σας εξηγήσω αναλυτικά.

Λοιπόν, τι είναι τα backlinks EDU;

Λοιπόν, εάν ένας τομέας .edu συνδέεται πίσω στον ιστότοπό σας, τότε voila! Έχετε έναν σύνδεσμο EDU για την επιχείρησή σας. Τέτοιοι τομείς θα μπορούσαν να είναι επίσημοι ιστότοποι σχολείων, πανεπιστημίων και οποιουδήποτε άλλου ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Πολλοί επαγγελματίες SEO αναζητούν backlinks EDU επειδή αυτοί οι σύνδεσμοι μπορούν να αυξήσουν τον τομέα του ιστότοπου και την εξουσία σελίδας. Έτσι, όσο περισσότερα backlinks EDU λαμβάνετε, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη θα κερδίσετε από την Google. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη εξουσία, επισκεψιμότητα και κατάταξη στη θέση σας. Πιστέψτε με, η Google εκτιμά πάρα πολύ αυτούς τους εκπαιδευτικούς τομείς.

Αν ψάχνετε για backlinks υψηλής ποιότητας, αυτές είναι η καλύτερη προσέγγιση.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να δείτε ποιους εκπαιδευτικούς συνδέσμους απέκτησε ο ανταγωνιστής σας και, στη συνέχεια, να τους παρακολουθήσετε. Είναι εφικτό, αλλά θα χρειαστείτε λίγη μαγεία SEO για να τα ανακαλύψετε. Για παράδειγμα, πολλοί εκπαιδευτικοί ιστότοποι συνδέονται με το eLearning Industry λόγω της συνάφειας του περιεχομένου. Αυτό δείχνει ενδιαφέρον για αυτό το είδος περιεχομένου, το οποίο είναι καταπληκτικά νέα για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικής μάθησης και τους ιστότοπους LMS.

Η αντίστροφη μηχανική είναι πάντα η απλούστερη και πιο αποτελεσματική προσέγγιση. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη δημιουργικότητα από το τέλος σας. Φροντίστε να ανοίξετε τον σύνδεσμο που έχει κερδίσει κάθε ανταγωνιστή και να καταλάβετε πώς και γιατί κατάφεραν να τον αποκτήσουν. Είτε πρόκειται για ποιότητα περιεχομένου είτε επειδή προσφέρουν κάτι μοναδικό και πολύτιμο, υπάρχουν ακόμα τρόποι να το αναπαραγάγετε και να δημιουργήσετε ακόμα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο περιεχόμενο.

Ενημερώστε με εάν χρειάζεστε βοήθεια με την ανάλυση backlink του ανταγωνιστή σας.

3. Αξιοποιήστε τοποθεσίες Crowdfunding για σκοπούς δημιουργίας συνδέσμων

Αν ψάχνετε για λιγότερο γνωστές στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων, εδώ είναι ένας λόγος για να εξετάσετε το ενδεχόμενο ιστοσελίδων crowdfunding. Γιατί; Λοιπόν, όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνουν χρήματα για την επιχείρησή τους μέσω του crowdfunding, συχνά τοποθετούν έναν σύνδεσμο για κάθε άτομο που συνέβαλε στην επίτευξη του προϋπολογισμού.

Μπορείτε να δείτε πού πηγαίνω με αυτό; Για παράδειγμα, μια δωρεά μπορεί να κυμαίνεται από 1 $ έως χιλιάδες δολάρια. Όπως καταλαβαίνετε, μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη έργων για να υποστηρίξετε σε διαφορετικές θέσεις. Για αυτόν τον λόγο, οι ιστότοποι crowdfunding είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποκτήσετε backlinks για τον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι crowdfunding εκεί έξω για αναζήτηση. Όμως, το Indiegogo είναι ένα από τα αγαπημένα μου, οπότε ας το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να βρείτε τέτοιες ευκαιρίες σε αυτόν τον συγκεκριμένο ιστότοπο crowdfunding. Εάν δεν θέλετε να κάνετε αναζήτηση σε όλο τον ιστότοπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στην αναζήτηση Google:

  • ιστοσελίδα:[indiegogo.com] inurl:projects +”σελίδα δωρητή”
  • ιστοσελίδα:[indiegogo.com] inurl:projects + “link to your”

Ομοίως, μπορείτε να αναζητήσετε ευκαιρίες δημιουργίας συνδέσμων σε άλλους ιστότοπους crowdfunding αντικαθιστώντας τη σχετική διεύθυνση URL στο παραπάνω ερώτημα αναζήτησης.

Ενημερώστε με αν καταφέρετε να βρείτε ενδιαφέροντα έργα crowdfunding για υποστήριξη!

4. Δημοσιεύστε μαρτυρίες σχετικά με σχετικά προγράμματα ή υπηρεσίες

Ας συνεχίσουμε με μία από τις πιο εύκολες στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων. Απαιτεί μόνο λίγα λεπτά εργασίας και σε αντάλλαγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ισχυρούς συνδέσμους αρχικής σελίδας στον ιστότοπό σας. Για αυτό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε σχετικούς ιστότοπους και να προσφέρετε θετικές μαρτυρίες για υπηρεσίες ή προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημοσιεύσετε τη μαρτυρία σας με έναν σύνδεσμο πίσω στον ιστότοπό σας!

Ανυπομονείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε πολλούς εξωτερικούς συνδέσμους σαν αυτούς με τις μαρτυρίες σας; Εξαιρετική! Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα στόχων. Επομένως, πρέπει να βρείτε ιστότοπους για υπηρεσίες και προϊόντα για τα οποία θα μπορούσατε να παρέχετε μια μαρτυρία. Θυμηθείτε, κάθε ιστότοπος πρέπει να έχει υπάρχουσες μαρτυρίες, να είναι σχετικός με τη θέση σας και στην πραγματικότητα να αφορά ένα προϊόν/υπηρεσία που χρησιμοποιείτε.

Ξεκινήστε γράφοντας μια λίστα προϊόντων/εργαλείων/υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε ήδη στην επιχείρησή σας. Εάν δυσκολεύεστε να αναπτύξετε οποιεσδήποτε ιδέες, θα μπορούσατε να εξαπατήσετε λίγο.

Δείτε ποια άλλα εργαλεία και υπηρεσίες χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της εξειδικευμένης σας θέσης ή λάβετε βοήθεια από τους ειδικούς μας στο SEO για τη δημιουργία συνδέσμων.

Έπειτα, πρέπει να βρεις το κατάλληλο άτομο για να το κάνεις. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε απλώς να ρωτήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στον ιστότοπο. Μερικοί μπορεί επίσης να έχουν ειδικά έντυπα υποβολής μαρτυριών. Ή μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά τα εύχρηστα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να βρείτε διευθύνσεις email

Κρατήστε το σύντομο, γλυκό και απλό όταν συνθέτετε το βήμα σας. Μια μικρή εισαγωγή θα κάνει. Επίσης, εξηγήστε πώς σας βοήθησε το X tool, συμπεριλάβετε συγκεκριμένα αποτελέσματα και στο τέλος ρωτήστε αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια μαρτυρία για αυτά.

5. Κτίριο εσωτερικής ζεύξης καλωδίωσης

Μερικές φορές μια εξαιρετικά εύκολη στρατηγική στην εφαρμογή, μια στρατηγική που ενέχει πολύ μικρό έως καθόλου κίνδυνο τιμωρίας, είναι ο σωστός τρόπος. Έχετε νιώσει το ίδιο; Λοιπόν, τότε θα συμφωνήσετε ότι η εσωτερική δημιουργία συνδέσμων είναι από τις πιο ασφαλείς στρατηγικές. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό είναι ο πλήρης έλεγχος που έχετε πάνω στο πού τοποθετείτε τους συνδέσμους σας. Το ίδιο ισχύει και για το κείμενο αγκύρωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι είναι πολύ πολύτιμοι, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο βελτιώνουν την κατάταξή σας στο SEO. Το καλύτερο από όλα είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google τις χρησιμοποιούν για να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στον ιστότοπό σας.

Με καλή δομή ιστότοπου και ποιοτικό περιεχόμενο, μπορείτε να αξιοποιήσετε εσωτερικούς συνδέσμους για να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα σε σημαντικές σελίδες με υψηλή μετατροπή. Και, προς έκπληξη όλων, αυτή είναι μια από τις πιο ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενες στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων στο SEO. με κερδίζει γιατί. Ίσως γιατί είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί.

Για μια καλύτερη μη αυτόματη διαδικασία δημιουργίας εσωτερικού συνδέσμου, δημιουργήστε μια λίστα με τις λέξεις-κλειδιά και τις διευθύνσεις URL-στόχου σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να αναζητήσετε αναρτήσεις ιστολογίου στον ιστότοπό σας, όπου θα μπορούσατε να προσθέσετε σχετικούς συνδέσμους με αυτήν τη λέξη-κλειδί ερωτήματος site:yourdomain.com.

Μια τέτοια στρατηγική θα πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία, επομένως φροντίστε να προσθέτετε τους εσωτερικούς σας συνδέσμους (προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κείμενο αγκύρωσης ακριβούς αντιστοίχισης) από παλιό περιεχόμενο σε νέο περιεχόμενο κάθε φορά που δημοσιεύετε. Εάν αισθάνεστε λιγότερο σίγουροι με τη μη αυτόματη προσέγγιση, μπορείτε να επωφεληθείτε από εργαλεία όπως το Yoast SEO εάν χρησιμοποιείτε WordPress. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία SEO που προσφέρονται από τα Ahrefs, Semrush, Ubbersuggest κ.λπ., για να βρείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά και περιεχόμενο για να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας.

Αναζητάτε νέα ενδιαφέροντα θέματα; Μάθετε πώς μια ανάλυση ανταγωνιστών SEO σάς δίνει τη δυνατότητα να γράψετε στοχευμένο περιεχόμενο μαζί με επιπλέον λέξεις-κλειδιά για σύνδεση!

Ανακεφαλαίωση

Λοιπόν, τι πιστεύετε για τις στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων που έχω μοιραστεί μαζί σας;

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε ένα επιπλέον backlink αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείξετε την παρουσία σας στα Social Media. Μέσω της σελίδας σας «Σχετικά», μπορείτε να συνδέσετε έναν νέο επισκέπτη στις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας προσθέτοντας έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας. Ομοίως, μην ξεχάσετε να προσθέσετε συνδέσμους στις αναρτήσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε να αφοσιωθείτε περισσότερο κοινωνικά με σχετικές κοινότητες και ομάδες. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε συμβουλές και ακόμη και ορισμένους συνδέσμους. Αλλά μην το παρακάνετε. Το Quora και το Reddit μπορεί να είναι εξαιρετικές επιλογές για τα παραπάνω. Το Pinterest είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, ειδικά για τους επαγγελματίες του eLearning. Οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες!

Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας στρατηγικής προσέγγισης ιστολογίου επισκεπτών. Μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσετε μια γνήσια τοποθέτηση συνδέσμων το 2022, αλλά ελπίζω ότι οι παραπάνω στρατηγικές backlinking σας βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους SEO σας πιο γρήγορα. Σας φαίνεται τρομακτικό το link building; Οι ειδικοί μας στο SEO και οι ειδικοί μάρκετινγκ περιεχομένου μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μοναδικό περιεχόμενο που αυξάνει το DA και ενισχύει τις μετατροπές.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε υποψήφιους πελάτες, να πληροίτε τα κατάλληλα ιστολόγια και να ξεκινήσετε, μη διστάσετε να κατεβάσετε ένα δείγμα στρατηγικής δημιουργίας συνδέσμων για την εταιρεία σας.