Πώς να προετοιμαστείτε για το NEET 2021 – Άρθρα SRM

Η προετοιμασία για το NEET 2021 περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό θεμάτων που πρέπει να καλύψει ένας υποψήφιος. Μέσω αυτού του άρθρου, στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε τα ερωτήματα σχετικά με την προετοιμασία NEET για όλους τους υποψηφίους που προσβλέπουν στο NEET 2021.

Κάθε υποψήφιος έχει προσωπικές προτιμήσεις όσον αφορά την προετοιμασία για το NEET και ξεκινούν σε διάφορα στάδια. Μερικοί επιδιώκουν να είναι τα πρώτα πουλιά στην προετοιμασία τους, ενώ ορισμένοι μαθητές επικεντρώνονται πρώτα στις εξετάσεις για τον πίνακα της Τάξης 12. Υπάρχει διαφορετική στρατηγική προετοιμασίας για όλα αυτά τα στάδια.

Η προετοιμασία του NEET είναι σχεδόν ατελής εάν κάποιος δεν έχει τουλάχιστον κάποιο αριθμό σημειώσεων αναθεώρησης. Το αναλυτικό πρόγραμμα για το NEET είναι τόσο τεράστιο που είναι δύσκολο για ένα άτομο να αφιερώσει ώρες πίσω από ένα κεφάλαιο και να το ξεπεράσει περισσότερες από μία φορές όσο βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας του. Εδώ μπαίνουν οι σημειώσεις αναθεώρησης και αυτές διασφαλίζουν ότι οι μαθητές παραμένουν σε επαφή με όλα τα θέματα και τα κεφάλαια όταν προετοιμάζονται για το NEET. Οι σημειώσεις αναθεώρησης είναι χρήσιμες για μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των θεμάτων ανά κεφάλαιο.

Το να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις εξετάσεις είναι αυτό που θέλει κάθε υποψήφιος όταν εμφανίζεται στο NEET. Αλλά δεν μπορεί να καταφέρει να μπει ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ. Η σκληρή δουλειά που κάνει ο μαθητής μπορεί να μην είναι ο αποφασιστικός παράγοντας εδώ, αλλά η στρατηγική προετοιμασίας μπορεί σίγουρα να επηρεάσει τη βαθμολογία. Το να ξεκινάτε νωρίς είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων στο NEET, το οποίο θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη βάση των θεμάτων και να παρέχετε καλύτερη κατανόηση των εννοιών. Το να ξεκινήσετε νωρίς θα σας επιτρέψει να έχετε αρκετό χρόνο για την προετοιμασία σας για το NEET και να αποφύγετε την ανάγκη να βιαστείτε εντελώς.

Πολλοί υποψήφιοι NEET λαμβάνουν τη βοήθεια μαθήματα καθοδήγησης neet να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για να γίνουν γιατρός. Το πρόγραμμα σπουδών που παρέχουν τα προπονητικά κέντρα είναι πάντα ολοκληρωμένο, αλλά μαζί με αυτό, η αυτο-μελέτη είναι επίσης σημαντική για να σπάσει το NEET. Οι μαθητές πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της αυτοδιδασκαλίας και του προγράμματος των μαθημάτων προπόνησης. Παραβλέψτε τα ελάχιστα λάθη σας μπορεί να είναι δαπανηρά και επομένως συνιστάται ιδιαίτερα να εντοπίζετε τέτοια λάθη και να τα διορθώνετε παράλληλα με την εργασία στα πιο αδύναμα θέματα και τις λεπτότερες πτυχές της προετοιμασίας σας για να επιτύχετε τη μέγιστη βαθμολογία στο NEET.

Κάθε θέμα στην προετοιμασία του NEET 2021 χρειάζεται μια μοναδική προσέγγιση. Πολλοί υποψήφιοι συχνά καταλήγουν σε μια δύσκολη κατάσταση υποθέτοντας ότι μια κοινή στρατηγική θα λειτουργήσει και για τα τρία θέματα. Για κάθε θέμα πρέπει να διαμορφωθεί διαφορετική στρατηγική προετοιμασίας, όπου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η φύση των ερωτήσεων που αναμένεται να τεθούν σε κάθε θέμα. Ακολουθεί μια θεματική ανάλυση των σημαντικών πραγμάτων που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την προετοιμασία για το NEET 2021.

Η φυσικη

Η κατανόηση των θεμάτων με την απόκτηση εννοιολογικής σαφήνειας είναι πιο σημαντική στη Φυσική παρά στην απομνημόνευση πραγμάτων. Για να λυθούν δύσκολα αριθμητικά προβλήματα, πρέπει να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί η θεωρητική γνώση. Συνηθίστε να λύνετε μια ποικιλία ερωτήσεων που καλύπτουν διάφορα διαφορετικά θέματα, ώστε να έχετε μια γενική ιδέα σχετικά με το είδος της ερώτησης, ποια φόρμουλα πρέπει να εφαρμόσετε και ποια βήματα πρέπει να εκτελέσετε όταν αντιμετωπίζετε μια τέτοια ερώτηση . Αυτό θα βελτιώσει τη διαχείριση του χρόνου σας κατά την επίλυση των ποσών στην εξέταση. Η τακτική εστίαση στη βελτίωση της ταχύτητας και της ακρίβειας μπορεί να γίνει μέσω της εξάσκησης αριθμητικών προβλημάτων που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της αναλυτικής σας ισχύος και θα σας επιτρέψουν να βρείτε τη λύση στο πρόβλημα. Μπορεί να γίνει μια λίστα για όλους τους τύπους που μπορούν να αναθεωρούνται μία φορά κάθε μέρα. Η επίλυση ενός αριθμητικού με βάση κάθε τύπο θα σας βοηθήσει επίσης να τον θυμάστε. Για ορισμένες πιο σχετικές ερωτήσεις, μπορείτε να ανατρέξετε στις υποδειγματικές ερωτήσεις του NCERT.

Χημεία

Η κύρια στρατηγική πρακτικής για τη Χημεία NEET αποτελείται από την εξάσκηση, την κατανόηση και την απομνημόνευση. Αποκτήστε πλήρη έλεγχο του υλικού NCERT μετά από το οποίο μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλες σχετικές πηγές. Για έκθεση σε ένα διαφορετικό σύνολο θεμάτων, μπορείτε πάντα να ανατρέχετε σε ενότητες καθοδήγησης. Η προσπάθεια και η εξάσκηση νέων ερωτήσεων είναι ο τρόπος να πάτε και εδώ. Η μελέτη διαφόρων μηχανισμών αντίδρασης είναι το κλειδί, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης των ονομαζόμενων αντιδράσεων. Για καλύτερη εξάσκηση και γρήγορη αναφορά, μπορείτε να ετοιμάσετε τις δικές σας σημειώσεις ενώ μελετάτε.

Βιολογία

Περάστε από κάθε σειρά υλικού NCERT. Μετά από αυτό, μπορείτε να καλύψετε ενότητες που δίνονται από τα ινστιτούτα καθοδήγησης, σημειώσεις από τη διάλεξη κ.λπ. Οι μέγιστες πληροφορίες από όλες τις καλύτερες δυνατές πηγές για ένα θέμα θα πρέπει να συγκεντρωθούν μαζί για να κεντρίσουν το θέμα. Το επόμενο βήμα είναι να λύσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Συνεχίστε να λύνετε ερωτήσεις κατά κεφάλαιο και στη συνέχεια κατά θέμα. Λύστε όσο το δυνατόν περισσότερα έγγραφα για ενδελεχή και αυστηρή αναθεώρηση. Τα διαγράμματα πρέπει να εφαρμόζονται κατά προτεραιότητα μαζί με τις πολύ σημαντικές ετικέτες τους. Εάν έχετε ετοιμάσει τις δικές σας σημειώσεις, μπορείτε να το περάσετε και αυτό.