Πώς να κάνετε προϋπολογισμό για μια εξαιρετική στρατηγική διατήρησης προσωπικού

Συμβουλές για τη δημιουργία προϋπολογισμού για τη στρατηγική διατήρησης του προσωπικού σας

Μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική διατήρησης προσωπικού μπορεί να μειώσει το κόστος εκπαίδευσης νέων προσλήψεων και να διατηρήσει την επένδυσή σας στην Ε&Α. Ωστόσο, χρειάζεστε έναν σαφή προϋπολογισμό για να αποτρέψετε τις υπερβολικές δαπάνες και να μεγιστοποιήσετε την απόδοση επένδυσης (ROI). Αυτές οι κρυφές χρεώσεις μπορούν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο, αν δεν είστε προσεκτικοί. Ευτυχώς, λίγη προετοιμασία τώρα μετριάζει τους οικονομικούς κινδύνους και σας βοηθά να βελτιώσετε την κατανομή των πόρων. Ακολουθούν 8 κρίσιμα έξοδα που πρέπει να προσθέσετε στον προϋπολογισμό διατήρησης του προσωπικού σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα έξοδα είναι απλώς για να ξεκινήσουν τα πράγματα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερα στη λίστα καθώς εξελίσσονται οι ανάγκες σας ή ακόμη και να αφαιρέσετε ορισμένες χρεώσεις μετά την κυκλοφορία, όπως το κόστος λογισμικού. Εν ολίγοις, οι προϋπολογισμοί διατήρησης εργαζομένων θα πρέπει να είναι ευέλικτοι.

Κυκλοφορία eBook: Επίτευξη υψηλής διατήρησης εργαζομένων: Είναι η εξωτερική ανάθεση η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας;

Έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου

Επίτευξη υψηλής διατήρησης εργαζομένων: Είναι η εξωτερική ανάθεση η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας;

Σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατήρησης εργαζομένων που βασίζεται στα αποτελέσματα και είναι οικονομικά αποδοτικό, επιλέγοντας τον κατάλληλο συνεργάτη εξωτερικής ανάθεσης.

8 κρίσιμα έξοδα που πρέπει να προσθέσετε στον προϋπολογισμό διατήρησης του προσωπικού σας

1. Ηλεκτρονική Ανάπτυξη Εκπαίδευσης

Ο πυρήνας μιας επιτυχημένης στρατηγικής διατήρησης προσωπικού είναι η ανάπτυξη εργαζομένων. Η διαδικτυακή εκπαίδευση και υποστήριξη δεν είναι πλέον μπόνους πρόσληψης, είναι ανάγκη. Οι υπάλληλοι αναμένουν εύκολα προσβάσιμη εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους στόχους τους. Επομένως, πρέπει να διαθέσετε κεφάλαια για την ανάπτυξη διαδικτυακής εκπαίδευσης που κυμαίνονται από μαθήματα και διαδρομές πιστοποίησης έως πόρους JIT μικρομάθησης. Αυτό απαιτεί λογισμικό συγγραφής eLearning, LMS και πιθανώς σύστημα τηλεδιάσκεψης. Ορισμένοι οργανισμοί επενδύουν επίσης σε πλατφόρμες PM και προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας.

2. Συντήρηση L&D

Αυτοί οι πόροι L&D χρειάζονται συχνές ενημερώσεις για να διασφαλιστεί ότι είναι σχετικοί. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να τα ενημερώσετε με βάση τους νέους κανονισμούς συμμόρφωσης ή τις εταιρικές πολιτικές, για να μην αναφέρουμε τα αναδυόμενα κενά. Επομένως, πρέπει να συνυπολογίσετε τη συντήρηση της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στον προϋπολογισμό διατήρησης των εργαζομένων σας. Χρειάζεται να επιμεληθείτε επιπλέον περιεχόμενο; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ενημερώσετε ή να επαναπροσδιορίσετε τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία; Υπάρχει επίσης το θέμα της αξιολόγησης περιεχομένου. Για παράδειγμα, πρέπει να αξιολογείτε τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη εκπαίδευσης σας κάθε μήνα και να κάνετε κάποια καθαριότητα.

3. Σχέδια κινήτρων

Τα περισσότερα προγράμματα διατήρησης εργαζομένων περιλαμβάνουν κίνητρα, που κυμαίνονται από σήματα παιχνιδιών έως αποκλειστικές εκδηλώσεις. Ορισμένοι οργανισμοί αναζητούν ακόμη και δωροκάρτες και μπόνους. Ωστόσο, αυτό συνήθως αθροίζεται γρήγορα και δεν υποστηρίζει απαραίτητα τις επιθυμητές συμπεριφορές απόδοσης. Όποια διαδρομή και να επιλέξετε, υπάρχουν έξοδα. Για παράδειγμα, πρέπει να σχεδιάσετε σήματα και να τα ενσωματώσετε στη στρατηγική σας, επομένως είναι απαραίτητο ένα εργαλείο συγγραφής με πρότυπα σημάτων. Επιπλέον, απαιτούνται χρήματα για την εμπορία αυτών των προγραμμάτων κινήτρων στον οργανισμό σας.

4. Κόστος επιβίβασης

Δεν αναφέρομαι στο κόστος αντικατάστασης όταν οι εργαζόμενοι φεύγουν από την ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος επιβίβασης επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας σταθερής στρατηγικής διατήρησης προσωπικού από την πρώτη μέρα. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη διατήρηση των εργαζομένων είναι να προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους και να τους εκπαιδεύσετε αποτελεσματικά. Επομένως, η ανάπτυξη νέων προσλήψεων είναι μια άλλη δαπάνη που πρέπει να προσθέσετε στον προϋπολογισμό του σχεδίου διατήρησης. Πόσο μπορείτε να ξοδέψετε ρεαλιστικά για κάθε νέα πρόσληψη; Πόσο πρέπει να διαθέσετε για την ανάπτυξη και συντήρηση φρέσκου περιεχομένου; Φυσικά, η πρόσληψη είναι επίσης μέρος του πακέτου, επομένως πρέπει να διαθέσετε χρήματα για το μάρκετινγκ εργασίας, τη συνέντευξη και τον έλεγχο.

5. Ανάλυση Δεδομένων

Πρέπει να είστε σε θέση να εντοπίσετε προβλήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα προτού να έχετε μια μαζική έξοδο στα χέρια σας. Αυτό απαιτεί συνεχή ανάλυση δεδομένων, ώστε να μπορείτε να αποκαλύψετε σημεία κατακράτησης πόνου και να σχεδιάσετε ένα νέο σχέδιο δράσης. Για παράδειγμα, το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού εξετάζει την πρόσφατη παρτίδα των αξιολογήσεων απόδοσης και των ερευνών αποχώρησης εργαζομένων. Παρατηρούν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα με συχνά λάθη στην εργασία και υψηλές βαθμολογίες δυσαρέσκειας. Οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται και αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερο κύκλο εργασιών. Έτσι, μπορούν να συνεργαστούν με την ομάδα L&D και άλλους διευθυντές τμημάτων για να βρουν πιθανές λύσεις.

6. Μισθοδοσία Διατήρησης Προσωπικού

Ο χρόνος εκπαίδευσης, η ανάπτυξη περιεχομένου και οι διοικητικές εργασίες είναι σημαντικές δαπάνες μισθοδοσίας για το πρόγραμμα διατήρησης των εργαζομένων σας. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ανάλυσης δεδομένων, πόσος χρόνος χρειάζεται για να αξιολογηθούν όλες οι αναφορές και οι μετρήσεις LMS; Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να οργανώσουν τα δεδομένα και να αναγνωρίσουν μοτίβα, καθώς και να κατέχουν όλα τα εργαλεία που εμπλέκονται στη διαδικασία.

7. Ανατροφοδότηση

Οι έρευνες, οι ομάδες εστίασης, οι συνεντεύξεις και οι δημοσκοπήσεις σάς βοηθούν να αποκαλύψετε τομείς για βελτίωση και να αξιολογήσετε την ικανοποίηση των εργαζομένων. Δυστυχώς, όλες αυτές οι μέθοδοι ανατροφοδότησης απαιτούν χρήματα. Για παράδειγμα, προσκαλείτε το προσωπικό σε μια ομάδα εστίασης και κάνετε στοχευμένες ερωτήσεις. Αυτό απαιτεί ώρες μισθοδοσίας, ενοικιάσεις τοποθεσιών (ή εργαλεία τηλεδιάσκεψης) και προπαρασκευαστικές εργασίες όπως η ανάπτυξη αυτής της λίστας ερωτήσεων με βάση τους στόχους σας και την προηγούμενη ανάλυση δεδομένων.

8. Εξωτερική ανάθεση

Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τουλάχιστον ένα μέρος του προγράμματος διατήρησης των εργαζομένων τους για να μειώσουν το κόστος και τον χρόνο διεκπεραίωσης. Ωστόσο, η πρόσληψη ενός παρόχου περιεχομένου eLearning συνεπάγεται το δικό του σύνολο δαπανών, όπως πιστοποίηση προμηθευτή, σύγκριση κορυφαίων εταιρειών και όλες τις χρεώσεις εξωτερικής ανάθεσης που περιλαμβάνονται στη σύμβαση από την επιμέλεια έως τη συνεχή υποστήριξη. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συνολική αξία για τα χρήματα σε σχέση με το συνολικό κόστος. Για παράδειγμα, η ομάδα L&D σας δεν θα χρειαστεί να αναπτύξει τόσο περιεχόμενο ή να επιμεληθεί πολυμέσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο συνεργάτης εξωτερικής ανάθεσης φροντίζει ακόμη και την ανάλυση δεδομένων, όπως την ανασκόπηση των μετρήσεων της επιχείρησης και των στατιστικών απόδοσης της διαδικτυακής εκπαίδευσης, για να προσαρμόσει τη στρατηγική διατήρησης του προσωπικού σας. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να συζητήσετε εκ των προτέρων όλες τις απαιτήσεις σας για να βρείτε τον κατάλληλο προμηθευτή για τη SMB σας.

συμπέρασμα

Μια εξαιρετική στρατηγική διατήρησης προσωπικού είναι μια επένδυση. Ως εκ τούτου, ο προϋπολογισμός σας θα πρέπει να συνδυαστεί με μετρήσιμους στόχους, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε την απόδοση επένδυσης (ROI). Για παράδειγμα, αυτό είναι πόσα είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε για να μειώσετε τον κύκλο εργασιών των εργαζομένων κατά 25% αυτό το τρίμηνο ή πρέπει να αυξήσετε τα ποσοστά ικανοποίησης των εργαζομένων κατά 15% για να δικαιολογήσετε την επένδυση. Το ίδιο ισχύει και για την εξωτερική ανάθεση. Διαχωρίστε τον προϋπολογισμό σας σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες και επιλέξτε την πιο οικονομική προσέγγιση για κάθε εργασία ή παραδοτέο. Στη συνέχεια, αναπτύξτε κριτήρια αξιολόγησης και στόχους για να διασφαλίσετε ότι το έργο εξωτερικής ανάθεσης είναι σε καλό δρόμο.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε κορυφαία ταλέντα και να μειώσετε το κόστος εκπαίδευσης για νέες προσλήψεις; Κατεβάστε το eBook μας Επιτυγχάνοντας υψηλή διατήρηση εργαζομένων: Είναι η εξωτερική ανάθεση η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας; για μυστικά για να βρείτε την καλύτερη λύση εξωτερικής ανάθεσης.

Έκδοση eBook: Homebase

Εδρα

Κάντε τη δουλειά πιο εύκολη. Η διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. Το Homebase βοηθά με δωρεάν εργαλεία για την παρακολούθηση του χρόνου και τη διαχείριση της ομάδας σας.