Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα μάρκετινγκ για υψηλές επιδόσεις

Ανάπτυξη και διατήρηση μιας ομάδας μάρκετινγκ υψηλών επιδόσεων

Οι σημερινές ομάδες μάρκετινγκ —όπως σε κάθε επιχείρηση— πρέπει να είναι αυτόνομες, προσαρμοστικές, πειθαρχημένες, παραγωγικές και να βελτιώνουν συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουν αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, μια επιτυχημένη ομάδα μάρκετινγκ πρέπει επίσης να έχει γνώση και να συνδέεται με τη δουλειά άλλων ομάδων εντός του οργανισμού. Για να μην αναφέρουμε ότι οι ΚΟΑ πρέπει να ευθυγραμμίσουν τους επιχειρηματικούς στόχους με τις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Αυτό εγείρει το ερώτημα: ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να θεωρήσουμε απαραίτητες για να καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότητα της ομάδας εντός της επιχείρησης; Ποια πορεία δράσης ακολουθούν οι ηγέτες του μάρκετινγκ σήμερα;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε καθώς εξερευνούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να κλιμακώσετε αποτελεσματικά μια ισχυρή ομάδα μάρκετινγκ. Όλες οι συμβουλές και οι πληροφορίες που θα βρείτε εδώ βασίζονται σε αυτά που έχουμε ακολουθήσει για να κάνουμε τη δική μας ομάδα μάρκετινγκ να υπερέχει.

Πώς κάνετε ένα στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ το 2022;

Εάν θέλετε να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να επιτύχετε στο μάρκετινγκ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας.

Χαρακτηριστικά Ομάδων Υψηλής Απόδοσης στο Μάρκετινγκ

Το καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις μια ομάδα μάρκετινγκ υψηλής απόδοσης. Όλοι δυσκολευτήκαμε στην αρχή. Σίγουρα, το μάρκετινγκ αλλάζει γρήγορα. Αυτό από μόνο του κάνει δύσκολο να συμβαδίζεις. Λόγω του σημερινού ψηφιακού μετασχηματισμού, πολλά εμπόδια είναι ενδημικά.

Ωστόσο, η οικοδόμηση μιας πειθαρχημένης και αποτελεσματικής ομάδας μάρκετινγκ εξακολουθεί να είναι εφικτή.

Η λειτουργική αποτελεσματικότητα είναι ζωτικής σημασίας ξανά και ξανά. Τα αποτελέσματα είναι μετασχηματιστικά, ειδικά στα επιχειρηματικά αποτελέσματα και στην ικανοποίηση των εργαζομένων. Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να καλλιεργήσετε μια κουλτούρα αριστείας για να λειτουργήσει.

Η γνώση των χαρακτηριστικών της ομάδας που συμβάλλουν στην αύξηση της απόδοσης και της ικανοποίησης είναι το κλειδί για τους ηγέτες του μάρκετινγκ. Ποια είναι λοιπόν τα κοινά χαρακτηριστικά των ομάδων υψηλών επιδόσεων; Ας ανακαλύψουμε.

Ψυχολογική Ασφάλεια

Τα μέλη της ομάδας δεν θα ρισκάρουν εύκολα εάν αισθάνονται ανασφάλεια ή ντροπή. Καλλιεργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον και ψυχολογική υποστήριξη, μπορείτε να δείτε τους συνομηλίκους σας να ανθίζουν.

Αξιοπιστία

Δεν είναι μόνο να νιώθεις ασφάλεια. Το να βασίζεστε ο ένας στον άλλον για να κάνετε έγκαιρα εργασία υψηλής ποιότητας είναι επίσης απαραίτητο. Όταν αυτό είναι αλήθεια, δεν υπάρχει στόχος που να μην μπορείς να πετύχεις.

Δομή και Σαφήνεια

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία του να έχετε σαφείς ρόλους, στόχους και σχέδια εκτέλεσης στην ομάδα σας.

Το έργο πρέπει να έχει νόημα

Σίγουρα, μπορείτε να αναθέσετε μερικές δεκάδες εργασίες σε κάθε μέλος της ομάδας, αλλά έχετε σκεφτεί πόσο πιο αποτελεσματική θα ήταν η παράδοση εάν η ομάδα μάρκετινγκ δούλευε σε κάτι που είναι προσωπικά σημαντικό για καθένα από αυτά;

Επιπτώσεις της Εργασίας

Όταν η ομάδα σας πιστεύει βασικά ότι η δουλειά που κάνει έχει σημασία, θα δείτε τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε σε κάθε μέλος του προσωπικού την κυριότητα ορισμένων έργων και φροντίστε πάντα να τους δείχνετε πώς επηρεάζουν τα αποτελέσματα με τις ενέργειές τους.

Δημιουργία μιας αποτελεσματικής ομάδας μάρκετινγκ από την αρχή

Νοοτροπία ανάπτυξης

Το καλύτερο πράγμα για την ηγεσία μιας ομάδας μάρκετινγκ είναι ότι σχεδόν όλοι είναι πρόθυμοι να μάθουν, να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν. Από όσο γνωρίζω, οι έμποροι με τις υψηλότερες επιδόσεις δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Συνεχώς πιέζουν τον εαυτό τους να κατακτήσει νέες δεξιότητες και να μάθει ενδιαφέροντα εργαλεία και στρατηγικές. Προσφέροντας στην ομάδα σας σταθερές πηγές για μάθηση και προσαρμογή, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια δύναμη μάρκετινγκ που δεν έχει όρια.

Δυνατότητα αύξησης εσόδων

Με τη συμπεριφορά των πελατών να μετατοπίζεται στα διαδικτυακά μέσα και τις πωλήσεις σε όλα τα κανάλια να αυξάνονται, μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια ότι το μάρκετινγκ έχει κατακτήσει τον θρόνο των εσόδων. Όσο περισσότερο μπορείτε να προβάλλετε τον αντίκτυπο των εσόδων των καμπανιών μάρκετινγκ σας, τόσο περισσότερη έμπνευση και ώθηση θα έχει η ομάδα σας. Αυτό μπορεί να είναι μια συνεχής πρόκληση για τη βελτίωση της απόδοσης μήνα με το μήνα, καθώς εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να έχετε καλή απόδοση επένδυσης (ROI) από κάθε προϋπολογισμό.

Λειτουργική αρτιότητα

Οι δραστηριότητες μάρκετινγκ είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς τον τελευταίο καιρό. Είναι μια εύχρηστη λύση εάν στοχεύετε σε συνεχή βελτίωση που είναι μετρήσιμη, εφαρμόσιμη και εκτεταμένη. Αγκαλιάζοντας τη λειτουργική αριστεία, θα μπορείτε να προσδιορίζετε και να εφαρμόζετε συνεπείς διαδικασίες με τη στρατηγική και τους στόχους του οργανισμού σας. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, σωστά; Περισσότερα έσοδα και περισσότερη επιχειρηματική ανάπτυξη. Η συνεργασία, ο αυστηρός προγραμματισμός και η προβολή είναι ζωτικής σημασίας για το επιτυχημένο ολοκληρωμένο μάρκετινγκ. Οι ηγέτες μάρκετινγκ που εστιάζουν στις διαδικασίες και τη ροή εργασίας μπορούν να αποφέρουν τρομερά αποτελέσματα.

Πελατοκεντρική Προσέγγιση

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, χρειάζεστε σχόλια πελατών εάν θέλετε να προωθήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες και επικοινωνίες. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με τους πελάτες βοηθά τα μέλη της ομάδας να νιώθουν ενέργεια και να έχουν μια αίσθηση ανώτερου σκοπού. Όσο πιο κοντά είναι κάθε μέλος μάρκετινγκ στους πελάτες σας, τόσο υψηλότερη θα είναι η απόδοση της ομάδας σας. Επιπλέον, θα δείτε ότι η επίλυση προβλημάτων πελατών θα βελτιωθεί επίσης.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ηγέτες μάρκετινγκ προς τα εμπρός

Έτσι, τώρα που διαβάσατε τις συμβουλές μου για τη δημιουργία μιας ομάδας μάρκετινγκ υψηλής απόδοσης, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και στο εξής. Εδώ πάει.

Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να δοκιμάσει νέα πράγματα

Με την προώθηση της μάθησης και της ανάπτυξης, θα βοηθήσετε την ομάδα σας να εφαρμόσει συστήματα και διαδικασίες. Επίσης, το να κάνετε την επαγγελματική ανάπτυξη τον πυρήνα των πρακτικών προσλήψεων και διαχείρισης σας θα οδηγήσει τα μέλη σε συνεχή βελτίωση από την αρχή. Όσον αφορά το μάρκετινγκ, η καινοτομία είναι ανεξέλεγκτη. Και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να δοκιμάσετε διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης ή σύνδεσης με υποψήφιους πελάτες και πελάτες. Κάνοντας τη μάθηση και τις γνώσεις ζωτικό μέρος της κουλτούρας σας, θα δείτε όλους τους συναδέλφους του μάρκετινγκ να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία — για να μην αναφέρουμε ότι δοκιμάζουν νέες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία μάρκετινγκ

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να παρακολουθείτε με ακρίβεια την απόδοση επένδυσης μάρκετινγκ. Γιατί να μην επενδύσετε σε λογισμικό μάρκετινγκ απόδοσης; Αυτά τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας, επομένως είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια ομάδα λειτουργιών μάρκετινγκ, της οποίας ο πρωταρχικός στόχος είναι να βρει τη σύνδεση μεταξύ των δαπανών μάρκετινγκ και των αποτελεσμάτων εσόδων μεταξύ των καναλιών. Αυτή η στρατηγική θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε και να ιεραρχήσετε τα κανάλια με τις καλύτερες δυνατότητες αύξησης εσόδων. Επίσης, φροντίστε να δοκιμάσετε τις βασικές στιγμές του ταξιδιού του πελάτη A/B. Για παράδειγμα, αυτά με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στα έσοδα ή τις δοκιμές.

Επικεντρωθείτε στους KPI και παρακολουθήστε την απόδοση

Όλοι οι CMO πρέπει να διασφαλίζουν ότι κάθε μέλος της ομάδας είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον έναν έως τρεις KPI. Για να εντοπίσετε τα αποτελέσματα προς τους στόχους σας, μπορείτε να διεξάγετε τριμηνιαίες αξιολογήσεις. Προσδιορίζοντας στόχους και αποτελέσματα, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες ή ίσως να αναθέσετε εκ νέου εργασίες κ.λπ. Η χρήση εργαλείων διαχείρισης έργου και η δημιουργία πινάκων εργαλείων όπου η ομάδα σας μπορεί να δει τα αποτελέσματα της δουλειάς της είναι ζωτικής σημασίας. Θα βοηθήσει όλους να δεσμευτούν σε συγκεκριμένα παραδοτέα. Επιπλέον, θα διευκολύνει τη μέτρηση της επιτυχίας. Ίσως η υιοθέτηση ενός εργαλείου συλλογικής διαχείρισης εργασίας θα μπορούσε να είναι μια άλλη επιλογή.

συμπέρασμα

Η δημιουργία στρατηγικών και καινοτόμων καμπανιών που ξεχωρίζουν είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έμποροι σήμερα. Το άλλο καταφέρνει να κινείται αρκετά γρήγορα και να συμβαδίζει με τις αλλαγές της αγοράς και τους ανταγωνιστές. Για να είστε μπροστά από τον ανταγωνισμό σας, θα πρέπει πάντα να υποστηρίζετε τη συνεχή βελτίωση. τόσο για τις δεξιότητες της ομάδας σας όσο και για τα παραδοτέα σας. Μην ξεχάσετε να λάβετε σχόλια και να δείτε τι έχει μάθει κάθε μέλος της ομάδας στο τέλος κάθε έργου.

Επίσης, η επικοινωνία και τα σχόλια των πελατών είναι εξίσου απαραίτητα. Τι θα λέγατε να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή κοινότητα όπου ο πελάτης σας θα μπορεί να αλληλεπιδρά απευθείας με την ομάδα σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που μοιάζουν με φόρουμ (Zendesk, Influitive, Jive) εάν θέλετε να συλλέξετε σχόλια. Ή μπορείτε να διατηρήσετε την επικοινωνία απλή και απλώς να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας μέσω ενός εργαλείου όπως το Asana. Μπορεί επίσης να θέλετε να αξιοποιήσετε ένα σύστημα Net Promoter Scoring και να λάβετε περισσότερες κριτικές πελατών.

Με τη μέτρηση της ικανοποίησης και τη συλλογή ποιοτικών σχολίων από τους πελάτες, θα έχετε περισσότερες πληροφορίες για το τι πρέπει να διορθώσετε ή να βελτιστοποιήσετε. Το να ζητάτε από τους καλύτερους πελάτες σας να μοιραστούν τις ιστορίες επιτυχίας και τα σημεία πόνου τους σε όλο τον οργανισμό θα αποδειχθεί καρποφόρο.

Όλα τα παραπάνω βήματα θα οδηγήσουν στο ότι η ομάδα μάρκετινγκ σας γίνεται όλο και καλύτερη με την πάροδο του χρόνου.