Καινοτόμες στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων: μια εισαγωγή

Το πώς και γιατί των καινοτόμων στρατηγικών διατήρησης εργαζομένων

Στόχος είναι η 100% διατήρηση των εργαζομένων. Αυτό μπορεί να είναι λίγο μη ρεαλιστικό, αλλά είναι πάντα καλύτερο να στοχεύετε ψηλά. Τα καλά νέα είναι ότι οι καινοτόμες στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων σάς βοηθούν να διατηρήσετε τα κορυφαία ταλέντα σας εκεί που ανήκουν, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να επενδύετε στην ανάπτυξή τους και να αποφεύγετε νέες αμοιβές κατάρτισης προσλήψεων. Σας δίνει επίσης την ευκαιρία να καλλιεργήσετε μια ισχυρότερη εταιρική κοινότητα, καθώς το προσωπικό δημιουργεί δεσμούς με τους συναδέλφους και αποκτά τη σταθερότητα στην εργασία που χρειάζονται. Ας εξετάσουμε το γιατί και ποιος της διατήρησης των εργαζομένων, προτού προχωρήσουμε σε δημιουργικές στρατηγικές που πρέπει να εξετάσετε.

Έκδοση eBook: Στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων: Πώς να διατηρήσετε το ταλέντο και να φέρετε την επιχειρηματική επιτυχία

Έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου

Στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων: Πώς να διατηρήσετε το ταλέντο και να φέρετε την επιχειρηματική επιτυχία

Μάθετε όλα τα μυστικά μυστικά για τη διατήρηση ταλέντων και τη δημιουργία μιας ισχυρής κουλτούρας επωνυμίας.

Ποιος είναι ο σκοπός μιας στρατηγικής διατήρησης εργαζομένων;

Ουσιαστικά, η έννοια της διατήρησης των εργαζομένων είναι η ικανοποίηση όλων των αναγκών και των προσδοκιών των στελεχών σας, ώστε να παραμείνουν στο πλοίο. Και δεν αφορά μόνο το πακέτο προσλήψεων, όπως ο μισθός και τα επιδόματα υγείας. Στην πραγματικότητα, η διατήρηση ταλέντων απαιτεί συνεχή υποστήριξη και ανάπτυξη, ώστε το προσωπικό να έχει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους. Η διατήρηση των εργαζομένων δεν αφορά τη χρήση καταναγκαστικών τακτικών ή «δωροδοκιών» που τους ωθούν να παραμείνουν. Η προσωπική ανάπτυξη και η αναγνώριση από ομοτίμους θα πρέπει να είναι η δική τους ανταμοιβή.

Ποιοι οργανισμοί χρειάζονται ένα σχέδιο διατήρησης εργαζομένων;

Η σύντομη απάντηση είναι κάθε οργανισμός. Είτε είστε ιδιοκτήτης SMB είτε διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού για μια εταιρεία Fortune 500, εάν έχετε υπαλλήλους στη μισθοδοσία, χρειάζεστε ένα σχέδιο διατήρησης για τη βελτίωση της απόδοσης επένδυσης. Αλλά τα οφέλη επεκτείνονται και στην εικόνα της επωνυμίας σας. Για παράδειγμα, θέλετε να γίνετε γνωστή ως εταιρεία που εκτιμά το προσωπικό της, γεγονός που βελτιώνει την πίστη των πελατών και σας κάνει πιο ελκυστικούς για τους υποψηφίους για εργασία.

6 Καινοτόμες στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων που πρέπει να ληφθούν υπόψη

1. Gamified Online Εκπαίδευση

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε επίπεδα, βαθμολογικούς πίνακες και σήματα; Ωστόσο, το gamification κάνει περισσότερα από το να παρακινεί το προσωπικό. Σας βοηθά επίσης να διατηρήσετε τα κορυφαία ταλέντα επειδή λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Μπορούν ακόμη και να παρακολουθούν διακριτικά τη δική τους πρόοδο και τα κενά απόδοσης. Ένα τέλειο παράδειγμα παιχνιδιών διατήρησης εργαζομένων είναι τα σήματα “υψηλών επιδόσεων”. Οι διακεκριμένοι ερμηνευτές σας κερδίζουν σήματα για την ολοκλήρωση των διαδρομών πιστοποίησης και την αντιμετώπιση προσωπικών σημείων πόνου. Μπορούν επίσης να επιδείξουν τα επιτεύγματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Εξατομικευμένη υποστήριξη από ομοτίμους

Μερικές φορές οι υπάλληλοι χρειάζονται απλώς ένα αυτί που ακούει και κάποιες καλές συμβουλές. Η υποστήριξη από ομοτίμους τους παρέχει επίσης εξατομικευμένη ανατροφοδότηση, έτσι ώστε να διευρύνουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Για παράδειγμα, φιλοξενούν εβδομαδιαίες συναντήσεις για την ανταλλαγή ιδεών και την ανταλλαγή προόδου. Οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στον οργανισμό σας εάν έχουν συνεχή υποστήριξη που στοχεύει στις ανάγκες τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εφαρμόσετε το peer coaching ή την καθοδήγηση στον οργανισμό σας, όπως ζωντανές εκδηλώσεις, ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ.

3. Διαδρομές πιστοποίησης βάσει ρόλου

Οι διαδρομές πιστοποίησης ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε καλό δρόμο και να επιτύχουν μεμονωμένους στόχους. Πολλοί υπάλληλοι θεωρούν ότι είναι ένα από τα προνόμια της δουλειάς, καθώς αυτά τα μαθήματα τους επιτρέπουν να κατακτήσουν ορισμένες δεξιότητες ή εργασίες. Τα εκτυπώσιμα ή κοινοποιήσιμα πιστοποιητικά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς τους δίνει κάτι να δείξουν για όλη τη σκληρή δουλειά τους. Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσετε μονοπάτια με βάση τους ρόλους και τις ευθύνες της εργασίας, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να εκπαιδεύσουν και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Για παράδειγμα, προετοιμάζονται για τη διαχείριση και το νέο μάθημα πιστοποίησης ηγεσίας εξυπηρέτησης πελατών είναι ένας πολύτιμος πόρος.

4. Εκδηλώσεις εξέλιξης σταδιοδρομίας

Μιλώντας για άνοδο της εταιρικής κλίμακας, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις ζωντανές εκδηλώσεις εξέλιξης της καριέρας σας. Κάθε διαδικτυακό σεμινάριο καλύπτει μια νέα θέση εργασίας ή δεξιότητα που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να αποκτήσουν αυτή τη μεγάλη προαγωγή. Για παράδειγμα, η συνεδρία αυτής της εβδομάδας αφορά τις τεχνικές πωλήσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία. Το προσωπικό πρέπει να εγγραφεί εκ των προτέρων. Το email επιβεβαίωσης περιλαμβάνει όλες τις βασικές πληροφορίες, όπως πώς να συνδεθείτε και τι θα καλυφθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μπορεί ακόμη και να περιέχει πρόσθετους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προετοιμαστούν για το διαδικτυακό σεμινάριο, όπως σεμινάρια ή επιδείξεις για να βελτιώσουν τις δεξιότητες διαπραγμάτευσης ή ενεργητικής ακρόασης.

5. Εξατομικευμένα Σχέδια Μάθησης και Ανάπτυξης (L&D).

Ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε το κορυφαίο ταλέντο σας είναι να τους συμπεριφέρεστε σαν νούμερο, να τους προσφέρετε μοναδικές διαδικτυακές προπονητικές εμπειρίες που δεν τους αξίζει. Τα εξατομικευμένα σχέδια Ε&Α τα θέτουν υπό έλεγχο. Μπορούν να επιλέξουν δραστηριότητες που τους λειτουργούν καλύτερα και να ορίσουν τον δικό τους ρυθμό. Μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την πορεία για να αντιμετωπίσουν τα αναδυόμενα κενά και να βελτιώσουν την απόδοση στο χώρο εργασίας. Αξιολογήστε τα εκ των προτέρων για να ορίσετε το σημείο αναφοράς και, στη συνέχεια, δώστε τους μια λίστα με προτάσεις L&D. Έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα ανάπτυξης και προσωπικές προτιμήσεις.

6. Διαδραστικές Εκτιμήσεις Απόδοσης

Οι εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν έντυπες αξιολογήσεις απόδοσης που περιλαμβάνουν όλα τα δυνατά τους σημεία και τους τομείς προς βελτίωση, καθώς και κάποιες σημειώσεις από τους ηγέτες της ομάδας τους. Γιατί να μην κάνετε διαδραστικό να μετατρέψετε τις αξιολογήσεις απόδοσης σε οδηγούς ανάπτυξης. Για παράδειγμα, αντί να αναφέρετε απλώς όλες τις ελλείψεις τους, συνδέστε κάθε κενό με ένα μάθημα ή μια διαδρομή πιστοποίησης. Απλώς κάνουν κλικ στον υπερ-σύνδεσμο για να εγγραφούν ή να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη υποστήριξης just-in-time (JIT). Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μερικούς πόρους για να αναπτύξετε τις υπάρχουσες δυνάμεις τους ή ακόμα και να τους προσκαλέσετε να εγγραφούν σε επερχόμενες εκδηλώσεις για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και τις βασικές τους ικανότητες.

συμπέρασμα

Αυτές οι καινοτόμες στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων ενδυναμώνουν το προσωπικό και ενισχύουν τα ποσοστά ικανοποίησης από την εργασία. Αλλά σας βοηθούν επίσης να διατηρήσετε υπό έλεγχο τα έξοδα εκπαίδευσης για νέες προσλήψεις, καθώς δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να προσλάβετε και να ενσωματώσετε τους αντικαταστάτες τους. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση επένδυσης είναι η πρόσληψη ενός παρόχου περιεχομένου eLearning για να βελτιώσει το σχέδιο διατήρησης των εργαζομένων σας. Τυχαίνει να έχουμε έναν κατάλογο με όλους τους κορυφαίους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων και των κριτικών.

Πώς κρατάς το κορυφαίο ταλέντο σου; Κατεβάστε τις στρατηγικές διατήρησης εργαζομένων στο eBook: Πώς να διατηρήσετε το ταλέντο και να φέρετε επιχειρηματική επιτυχία για μυστικά για να διατηρήσετε το προσωπικό και να δημιουργήσετε μια ισχυρή κουλτούρα επωνυμίας.

Έκδοση eBook: Homebase

Εδρα

Κάντε τη δουλειά πιο εύκολη. Η διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. Το Homebase βοηθά με δωρεάν εργαλεία για την παρακολούθηση του χρόνου και τη διαχείριση της ομάδας σας.