Εκπαίδευση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: 6 συμβουλές για να είστε επιτυχημένοι

6 Συμβουλές για Επιτυχή Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Η συνήθης μορφή για την Εκπαίδευση υπό την ηγεσία του εκπαιδευτή (ILT) είναι για τους μαθητές να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο ή σεμινάριο. Πραγματοποιείται εκτός έδρας, σε συνεδριακό χώρο ή συνεδριακό κέντρο. Μια εναλλακτική είναι να προσκαλέσετε τον συντονιστή στο γραφείο σας και να τους ζητήσετε να εκτελέσουν τη συνεδρία επί τόπου. Οι εκπαιδευόμενοι σας μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια καθορισμένη αίθουσα συνεδριάσεων ή μπορείτε να μετατρέψετε την καφετέρια του προσωπικού σας σε αίθουσα διδασκαλίας για την ημέρα. Χρειάζεστε έναν χώρο που να είναι αρκετά μεγάλος για όλους. Η διαδικτυακή εκπαίδευση σάς βοηθά να περιορίσετε τα έξοδα μεταφοράς, φαγητού και επιβίβασης, τόσο για τον εκπαιδευτή όσο και για τους εκπαιδευόμενους. Είναι ένα αξιόλογο εγχείρημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Ακολουθούν 6 βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε από την παραδοσιακή στην ηλεκτρονική εκπαίδευση με ένα LMS εκπαίδευσης εργαζομένων.

Κυκλοφορία eBook: Remote Talent Development: How To Launch a Stellar Employee Online Training Strategy με το σωστό LMS

Έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου

Απομακρυσμένη ανάπτυξη ταλέντων: Πώς να ξεκινήσετε μια αστρική στρατηγική εκπαίδευσης εργαζομένων στο Διαδίκτυο με το σωστό LMS

Ανακαλύψτε πώς να ξεκινήσετε μια νικηφόρα διαδικτυακή στρατηγική εκπαίδευσης εργαζομένων με τα σωστά τεχνολογικά εργαλεία!

1. Αξιολογήστε τους εκπαιδευόμενους σας

Το ILT σε επίπεδο SMB δεν είναι τόσο επίπονο ή ακριβό. Το προσωπικό σας είναι πιθανώς στη μικρότερη πλευρά, επομένως είναι πιο λογικό να φιλοξενείτε εκπαιδευτές στα γραφεία σας. Το θέμα της πληρωμής του χώρου της εκδήλωσης και της μεταφοράς των εκπαιδευομένων δεν τίθεται. Και επειδή η εκπαίδευση γίνεται επί τόπου, δεν χρειάζεται να καλύψετε το φαγητό ή τη διαμονή τους. Λοιπόν, εάν δεν σας εξοικονομεί τόσα χρήματα, είναι πραγματικά κατάλληλο για το προσωπικό σας; Αξιολογήστε τις ανάγκες τους για να επαληθεύσετε ότι ένα LMS εκπαίδευσης και ανάπτυξης εργαζομένων αξίζει την επένδυση. Έχουν ξεκάθαρη κατανόηση της διαδικτυακής εκπαίδευσης; Είναι αρκετά ψηφιακά εγγράμματοι για να επωφεληθούν από αυτό; Είναι ανοιχτοί σε αυτόν τον νέο τρόπο μάθησης; Θα σας βοηθήσει να μειώσετε άλλα έξοδα που σχετίζονται με το ILT, όπως ο χρόνος καθίσματος; Αυτή είναι επίσης η στιγμή να αξιολογήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους για να βρουν ένα LMS εκπαίδευσης εργαζομένων που να ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, μια πλατφόρμα που εστιάζει σε εφαρμογές σε πραγματικό κόσμο, ώστε να μπορούν να μειώσουν τους τραυματισμούς στην εργασία και να βελτιώσουν την απόδοση.

2. Εστίαση στη μορφή

Ενώ μπορείτε να αναγκάσετε τα μέλη του προσωπικού να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια, δεν μπορείτε να τα κάνετε να δώσουν προσοχή. Και αν οι εκπαιδευτές (ή το λογισμικό εκπαίδευσης) καταλήξουν να «μιλούν» σε ένα παθητικό κοινό, είναι σπατάλη πόρων. Πριν ψηφιοποιήσετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό σας είναι πλήρως ενσωματωμένο. Στη συνέχεια, κάντε τη σωστή ψηφιοποίηση. Μην φωτοτυπάτε απλώς όλα τα χάρτινα υλικά ή σαρώνετε εικόνες και γραφικά. Πρέπει να αναδιαρθρώσετε το περιεχόμενό σας για τον εικονικό χώρο. Τα μπλοκ κειμένου πρέπει να είναι μικρότερα (μέσω μικρότερων προτάσεων και παραγράφων). Οι ίδιες οι συνεδρίες μελέτης θα πρέπει να είναι το πολύ δεκαπέντε λεπτά.

3. Απολογισμός των τρεχόντων πόρων

Στο προηγούμενο βήμα, είναι πιθανό να έχετε διαβάσει όλο το υλικό που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά σας μαθήματα κατάρτισης. Οι σημειώσεις που είχαν εκτυπωθεί στο παρελθόν είναι πλέον πιο πιθανό να διαβαστούν από την οθόνη. Επομένως, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε την πρόζα με κουκκίδες. Θα πρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα καταστρώματα μάρκετινγκ. Τα έγγραφα του PowerPoint συχνά συνοψίζονται. Ο εκπαιδευτής γνωρίζει ότι μπορεί να μιλήσει μέσα από σημεία λεπτομερώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Όταν αυτές οι παρουσιάσεις είναι διαδικτυακές, το “στοιχείο εκπαιδευτή” που λείπει πρέπει να ενισχυθεί. Τα κλιπ ήχου και βίντεο μπορεί να βοηθήσουν.

4. Οργανώστε το περιεχόμενο

Ο τρόπος με τον οποίο δομείτε το περιεχόμενό σας θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό σας ανταποκρίνεται σε αυτό. Θέλετε τα μαθήματα να είναι σύντομα επειδή πολλοί εκπαιδευόμενοι σπουδάζουν εκτός έδρας. Μπορεί να στριμώξουν σε μερικά μαθήματα ενώ είναι στο λεωφορείο ή το τρένο. Μπορεί να μελετούν στην κίνηση ή ενώ βρίσκονται στο πάρκινγκ περιμένοντας τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμπυκνώσετε τα μαθήματα σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείτε να πάρετε μεγάλα τμήματα κειμένου και να ηχογραφήσετε κάποιον να τα διαβάζει δυνατά, για παράδειγμα. Προσθέστε ηχητικά εφέ περιβάλλοντος και σχετική μουσική για να κάνετε το ηχητικό κλιπ πιο ελκυστικό.

5. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα L&D είναι ενσωματωμένη

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει πολλαπλές φάσεις. Η ομάδα L&D σας είναι πιθανώς κερδισμένη επειδή το διαδικτυακό λογισμικό εκπαίδευσης θα απλοποιήσει τη διαδικασία ανάπτυξης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να κάνουν την αλλαγή; Υπάρχουν εργαλεία με τα οποία είναι ήδη εξοικειωμένα που μπορούν να μειώσουν την καμπύλη μάθησης; Πώς μπορείτε να τους υποστηρίξετε κατά τη διάρκεια της μετακόμισης ώστε να μην αισθάνονται καταπονημένοι (ή υποτιμημένοι); Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε τι λείπει από την τρέχουσα στρατηγική σας, ώστε να το αντιμετωπίσετε με διαδικτυακή εκπαίδευση. Για παράδειγμα, τα κίνητρα είναι ένα μείζον ζήτημα για τη μικρομεσαία σας επιχείρηση, επομένως το gamification μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα ελέγχου LMS σας.

6. Βρείτε το κατάλληλο LMS για την εκπαίδευση εργαζομένων

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία εάν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να διαδώσετε την πορεία σας. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ξεκινήσετε με πτυχές εκτός σύνδεσης. Αν πάτε αντίστροφα, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι το LMS σας είναι ανεπαρκές. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε να κάνετε το διαδικτυακό σας μάθημα γεμάτο βίντεο, αλλά το LMS που αγοράσατε δεν έχει εργαλεία βίντεο. Η SMB σας μπορεί να μην έχει τους πόρους για να αντικαταστήσει το λογισμικό σας, επομένως τώρα έχετε κολλήσει. Με την πλήρη αντιστοίχιση της μετατροπής σας εκτός σύνδεσης σε Διαδίκτυο πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά λογισμικού, λαμβάνετε μια καλύτερη συμφωνία.

συμπέρασμα

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γενικά δεν ακολουθούν παραδοσιακούς επιχειρηματικούς δρόμους. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή στερούνται πεδίου εφαρμογής και κεφαλαίου. Τούτου λεχθέντος, η SMB σας θα μπορούσε να είναι μια κοινοτική επιχείρηση. Μπορεί να έχει αναπτυχθεί μέσω επώασης ή χρηματοδότησης από δωρητές, πράγμα που σημαίνει ότι εμπλέκονταν η ILT και η καθοδήγηση. Τώρα λοιπόν που θέλετε να αγκαλιάσετε τα διαδικτυακά συστήματα, ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση; Αξιολογήστε το προσωπικό σας για να δείτε αν μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Ελέγξτε τους υπάρχοντες πόρους και διαμορφώστε ξανά το περιεχόμενό σας για ψηφιακό—μην σαρώνετε και αντιγράφετε απλώς τα πάντα. Θα πρέπει επίσης να αναδιοργανώσετε το περιεχόμενό σας επειδή η διαδικτυακή εκπαίδευση σπάνια είναι γραμμική. Τέλος, επενδύστε σε ένα LMS που ταιριάζει με το όραμα της προπόνησής σας.

Πώς ξέρετε ποιο LMS εκπαίδευσης εργαζομένων θα σας προσφέρει την καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) και θα συνδυάσει τα ταλέντα της ομάδας σας; Επενδύστε με σύνεση χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο για να επιλέξετε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης για SMB με περιορισμένο προϋπολογισμό. Υπάρχουν ακόμη και 20 κορυφαίες λίστες UX, CX και value for money για να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τους πόρους σας χωρίς να θυσιάσετε τη χρηστικότητα.

Κατεβάστε το eBook μας Απομακρυσμένη Ανάπτυξη ταλέντων: Πώς να ξεκινήσετε μια αστρική στρατηγική εκπαίδευσης εργαζομένων στο Διαδίκτυο με το σωστό LMS για να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία για την εργασία!

Έκδοση eBook: Homebase

Εδρα

Κάντε τη δουλειά πιο εύκολη. Η διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. Το Homebase βοηθά με δωρεάν εργαλεία για την παρακολούθηση του χρόνου και τη διαχείριση της ομάδας σας.