Γιατί είναι σημαντικοί οι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα για τη στρατηγική δημιουργίας συνδέσμων SEO;

Τι είναι οι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα και πώς μπορούν να ενισχύσουν το SEO σας

Για αρκετό καιρό, οι έμποροι έχουν συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των συνδέσμων με βάση τα συμφραζόμενα. Αλλά πρώτα, τι είναι οι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα; Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, θεωρούμε ως σύνδεσμο με βάση τα συμφραζόμενα οποιονδήποτε σύνδεσμο εντός ενός σώματος κειμένου προς έναν σχετικό ιστότοπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα μπορούν να ωφελήσουν πάρα πολύ τον ιστότοπό σας στο eLearning, αρκεί να τους χρησιμοποιείτε σωστά.

Μπορεί κανείς να βρει έναν σύνδεσμο με βάση τα συμφραζόμενα μέσα σε ένα σώμα περιεχομένου. Είναι το κείμενο με δυνατότητα κλικ (όσο πιο σχετικό είναι το κείμενο αγκύρωσης, τόσο το καλύτερο) που βλέπετε στις αναρτήσεις ιστολογίου και στα άρθρα. Συνήθως, ένας τέτοιος σύνδεσμος έχει γύρω του κομμάτια χρήσιμων πληροφοριών. Υπάρχουν τρεις τύποι συνδέσμων με βάση τα συμφραζόμενα: εξωτερικοί σύνδεσμοι, εσωτερικοί σύνδεσμοι και αμοιβαίοι σύνδεσμοι.

Η σύνδεση με βάση τα συμφραζόμενα μπορεί να είναι δύσκολο να εκτελεστεί, αλλά όταν γίνεται σωστά, είναι πολύ πολύτιμη. Γιατί; Λοιπόν, με απλά λόγια, ένας σύνδεσμος μέσα σε ένα σύνολο χρήσιμου και σχετικού περιεχομένου είναι πιο χρήσιμος ως προς το SEO από, ας πούμε, ένας σύνδεσμος που βρίσκεται στο υποσέλιδο μιας σελίδας.

Είναι καλή ιδέα να χειρίζεστε μόνοι σας όλες τις εσωτερικές συνδέσεις με βάση τα συμφραζόμενα. Αλλά για καλά backlinks, πιθανότατα θα πρέπει να βασιστείτε σε μια αξιόπιστη εταιρεία SEO για να κάνετε τα πράγματα.

Τώρα, πρέπει να αναρωτιέστε: γιατί είναι καλοί οι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα; Ας ανακαλύψουμε!

Θέλετε να δημιουργείτε με συνέπεια συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα κάθε μήνα;

Η απόκτηση συνδέσμων είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία εάν θέλετε να κυβερνήσετε τα SERP. Αρχίστε να λαμβάνετε συνδέσμους με βάση την αποδεδειγμένη στρατηγική μας!

Οφέλη από τη σύνδεση με τα συμφραζόμενα

Δεν είναι μυστικό ότι η Google αρέσει και εκτιμά να βλέπει άλλους ιστότοπους να παραπέμπουν στους δικούς σας, καθώς και τον ιστότοπό σας να έχει εσωτερικούς συνδέσμους σε παρόμοιο πλαίσιο.

Αυτό ισχύει για πολλούς λόγους, ωστόσο, ως έμπορος, πρέπει να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τους συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα. Είναι η ποιότητα του περιεχομένου και η αρχή του τομέα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Η συνάφεια είναι επίσης σημαντική. Εάν η σύνδεσή σας σας συσχετίζει με κακούς ιστότοπους ή δεν είναι σχετική με το περιεχόμενό σας, θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη είναι ότι αυτοί οι σύνδεσμοι συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση στον ιστότοπό σας, ειδικά εάν συμμετέχετε σε μια αμοιβαία κατάσταση δημιουργίας συνδέσμων. Το κοινό της ιστοσελίδας που αναφέρετε ή παραθέτετε σίγουρα θα δει το άρθρο σας μέσω των μηχανών αναζήτησης ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά συνέπεια, καθώς ο ιστότοπός σας αποκτά μεγαλύτερη προβολή, οι συγγραφείς περιεχομένου θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν τον ιστότοπό σας και να συνδεθούν ξανά σε αυτόν. Οι περισσότεροι από αυτούς θα το κάνουν για να λάβουν αυτόν τον εξωτερικό σύνδεσμο με βάση τα συμφραζόμενα. Εάν αναφέρετε μια εταιρεία στο περιεχόμενό σας, μπορεί να θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας. Ή, ακόμα καλύτερα, μπορεί να συμπεριλάβουν αυτό το άρθρο στον ιστότοπό τους. Το τελευταίο θα σας κερδίσει ένα backlink, το οποίο είναι εξαιρετικό για το SEO link juice.

Επιπλέον, καθώς λαμβάνετε αναγνώριση, είναι πιθανό να δείτε επίσης αύξηση των κοινοποιήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βλέπετε, εάν το κοινό σας και το κοινό του ιστότοπου που αναφέρατε μοιράζονται το άρθρο, η Google θα το δει ως περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Μεγάλοι εκδότες όπως εμείς είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούν με προσκεκλημένους συντελεστές, ειδικούς αρθρογράφους κ.λπ. σε de-facto βάση αμοιβαίας αναδρομής.

Κερδίζετε μεγαλύτερη αξιοπιστία συνδέοντας άλλους σχετικούς ιστότοπους, επειδή συνδέεστε σε έγκυρες πηγές. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύετε στο κοινό σας (και στις μηχανές αναζήτησης) ότι κάνατε την έρευνά σας. Ως αποτέλεσμα, γίνεστε πιο αξιόπιστοι, καθώς αναζητάτε άλλους να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το καλύτερο άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην Google αρέσει να βλέπει ιστότοπους που βελτιώνουν την εμπειρία του αναγνώστη. Έτσι, η κατάταξή σας και το PageRank θα βελτιωθούν. Επίσης, η μεγαλύτερη αναγνώριση θα σας φέρει περισσότερη επισκεψιμότητα, η οποία μπορεί επίσης να αυξήσει τις πωλήσεις!

Βέλτιστες πρακτικές για συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία των συμφραζόμενων συνδέσμων για το SEO. Βελτιστοποιώντας πλήρως τους συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα, θα καταφέρετε να κάνετε τον ιστότοπό σας να ευδοκιμήσει, όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ο τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη στρατηγική SEO σας. Αλλά φροντίστε να βελτιστοποιήσετε κάθε σύνδεσμο.

Για παράδειγμα, το κείμενο αγκύρωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, αυτές οι κύριες λέξεις-κλειδιά βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να προσδιορίσουν τη συνάφεια του κειμένου κατά την εκτέλεση ερωτημάτων αναζήτησης. Όσο υψηλότερη είναι η συνάφεια του ιστότοπου, τόσο υψηλότερη είναι η κατάταξη αναζήτησης που θα λάβετε.

Καλό αν θέλετε να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας, σωστά;

Μια άλλη καλύτερη πρακτική που μπορείτε να αξιοποιήσετε είναι η χρήση μεγαλύτερων περιγραφικών φράσεων για τους συνδέσμους σας με βάση τα συμφραζόμενα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς αντί για κύριες λέξεις-κλειδιά. Είναι γνωστό ότι οι μηχανές αναζήτησης αξιολογούν αυτόν τον τύπο συνδέσμου με βάση τα συμφραζόμενα ως πιο φυσικό.

Αποφύγετε να γεμίζετε τη σύνδεσή σας με λέξεις-κλειδιά. οι μηχανές αναζήτησης δεν θα το δουν ως πιο σχετικό. Είναι απλώς ένας κοινός μύθος. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κινδυνεύετε να λάβετε ποινή από τις μηχανές αναζήτησης εάν οι σύνδεσμοί σας φαίνονται αναγκαστικοί. Έτσι, κρατήστε το φυσικό. Η ροή πρέπει να είναι ενημερωτική και να έχει πάντα σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη.

Τέλος, σημειώστε ότι οι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα που χρησιμοποιούν έγκυρες πηγές είναι πολύτιμοι για τους αναγνώστες. Αυτή η τεχνική αυξάνει την αξιοπιστία της σελίδας σας μεταξύ των μηχανών αναζήτησης. Κυρίως γιατί είναι απίστευτα ωφέλιμο για τον χρήστη, και αυτό θέλουν οι μηχανές αναζήτησης. Μην προσπαθείτε να προσελκύσετε επισκέπτες στη σελίδα σας μόνο και μόνο για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα γιατί το ποσοστό εγκατάλειψης θα αυξηθεί, κάτι που μπορεί να είναι πιο επιβλαβές.

Ακολουθώντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα, να δημιουργήσετε υψηλότερες βαθμολογίες SEO και να οδηγήσετε σε υψηλότερες κατατάξεις αναζήτησης που όλοι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα.

συμπέρασμα

Λοιπόν, ποιο είναι το βασικό στοιχείο όλου αυτού του άρθρου; Για να κυβερνήσετε τους SERP, θα χρειαστεί να αναζητήσετε έγκυρους, σχετικούς ιστότοπους που θα είναι πρόθυμοι να συνδεθούν με τα άρθρα σας. Τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε συνδέσεις, αλλά θα ειδοποιήσει επίσης την Google ότι έχετε συσχετιστεί με ποιοτικούς ιστότοπους.

Δημιουργώντας με συνέπεια συνδέσμους με βάση τα συμφραζόμενα μαζί με τη χρήση έξυπνων εσωτερικών συνδέσμων, θα βελτιώσετε τη χρηστικότητα για το σχετικό κοινό και θα βοηθήσετε τον ιστότοπό σας στον σωστό δρόμο.

Η πρόκληση φυσικών backlinks δεν είναι επιστήμη των πυραύλων, αλλά σημαίνει ότι άλλοι παράγοντες επιρροής, εκδότες και γενικά οι δημογραφικοί στόχοι σας σας αναφέρουν οργανικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους δώσετε λόγους να το κάνουν.

Εάν το περιεχόμενο του ιστότοπού σας είναι πραγματικά ενδιαφέρον και χρήσιμο, οι πιθανότητές σας να αποκτήσετε έναν σύνδεσμο αυξάνονται. Διάολε, μπορεί ακόμη και να προσπαθήσετε να γράψετε κάτι αστείο ή με άλλο τρόπο αξιοσημείωτο. Ή ακόμα ανακαλύψτε ή εφεύρετε κάτι δροσερό, ας πούμε, μια νέα στρατηγική! Μπορείτε να προσπαθήσετε να αποδείξετε κάτι επικριτικό ή να είστε αμφιλεγόμενοι.

Πάνω από όλα, σκεφτείτε προσεκτικά τη στρατηγική περιεχομένου σας. Πριν γράψετε έστω και μία λέξη, σκεφτείτε τον λόγο πίσω από αυτήν και θα λάβετε την αναγνώριση (και τους συνδέσμους) που σας αξίζει! Λάβετε υπόψη ότι οι καλύτεροι σύνδεσμοι με βάση τα συμφραζόμενα φαίνονται φυσικοί και είναι πραγματικά χρήσιμοι για τον αναγνώστη.

Τούτου λεχθέντος, η λήψη συνδέσμων για τον εαυτό σας (ή τους πελάτες) μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν είστε νέοι στο SEO. Για καταστάσεις όπως αυτή, η μετάβαση σε άτομα SEO που ειδικεύονται στη δημιουργία συνδέσμων με βάση τα συμφραζόμενα μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε σχετικές ευκαιρίες backlink;

Λάβετε το δείγμα στρατηγικής δημιουργίας συνδέσμων με βάση τα συμφραζόμενα.