Απειλή για την πατρίδα των ΗΠΑ από το ISIL στη Συρία

Πιθανότητα επίθεσης: 3

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του FBI είναι η αντιτρομοκρατική καθώς η απειλή έχει αλλάξει με διάφορους τρόπους (Davis, Martini & Cragin, 2017). Η βασική απειλή της Αλ Κάιντα έχει μειωθεί, αλλά οι επιχειρήσεις της εξελίσσονται. Η εστίαση έχει πλέον μετατοπιστεί στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) (Tallis, Bauer & Frey, 2017). Οι συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ ήταν πολύ ελκυστικές για τους εξτρεμιστές με βάση τη Δύση που επιθυμούν να εμπλακούν σε βία κατά την οποία πολλοί Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία (Rollins & Peters, 2015). Τα άτομα που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να εμπνευστούν να διαπράξουν πράξεις βίας, καθώς είναι πρόθυμα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν και να δράσουν στις κοινότητές τους, οι οποίες αποτελούν πιθανή απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των προσώπων (Applegate, 2016 ). Το Ισλαμικό Κράτος είναι αμείλικτο στη βίαιη εκστρατεία του και έχει διαδώσει μηνύματα μίσους που προσέλκυσαν εξτρεμιστές ομοϊδεάτες. Το ISIL χρησιμοποιεί επίμονα το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικοινωνία και η ευρεία προσέγγιση είναι ανησυχητική, καθώς το ISIL έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία επιθετικά για να περάσει το βίαιο μήνυμά του. Τα μηνύματα ριζοσπαστικοποίησης τείνουν να διαδίδονται πιο γρήγορα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς και η αφήγηση έδωσε έμφαση σε όλες τις πτυχές της ζωής, όπως ευκαιρίες σταδιοδρομίας, οικογενειακή ζωή και αίσθηση κοινότητας. Η πιθανότητα απειλής από το ISIL είναι πραγματική και γίνεται μεγαλύτερη με τον καιρό (Siniver & Lucas, 2016). Είναι μια πολύπλευρη απειλή αφού το ISIL βλέπει την Αμερική ως στρατηγικό εχθρό.

Σοβαρότητα επίθεσης: 2

Εάν το ISIL επιτεθεί στις ΗΠΑ, η σοβαρότητα της επίθεσης δεν θα ήταν τόσο υψηλή όσο η επικείμενη απειλή που έχει. Η στρατηγική που χρησιμοποιεί το ISIL για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων και της γραμμής σκέψης του είναι μια κλήση αφύπνισης στις ΗΠΑ (Comey, 2014). Η χώρα δεν θα έμενε απροειδοποίητη όπως η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από την Αλ Κάιντα.

βιβλιογραφικές αναφορές

Applegate, TR (2016). Επαναξιολόγηση της απειλής του εγχώριου βίαιου εξτρεμισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες: Υπερεκτιμημένη ή Υποτιμημένη?. Άρθρο περιοδικού| Οκτωβρίου, 1(8), 55 π.μ.

Comey JB (2014) Worldwide Threats to the Homeland: Δήλωση ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής, Davis, LE, Martini, J., & Cragin, K. (2017). Μια στρατηγική για την αντιμετώπιση του ISIL ως διαπεριφερειακής απειλής. RAND Corporation.

Rollins, JW, & Peters, HM (2015). Το Ισλαμικό Κράτος, Συχνές ερωτήσεις: Απειλές, παγκόσμιες επιπτώσεις και απαντήσεις στις πολιτικές των ΗΠΑ. Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου

Siniver, A., & Lucas, S. (2016). Το λεξιλογικό πεδίο μάχης του Ισλαμικού Κράτους: Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και η αφαίρεση της απειλής. Διεθνείς Υποθέσεις, 92(1), 63-79.

Tallis, J., Bauer, R., & Frey, L. (2017). Οι τακτικές στο πεδίο μάχης του ISIL και οι συνέπειες για την εσωτερική ασφάλεια και ετοιμότητα. Journal of Terrorism Research, 8(3)

Η Carolyn Morgan είναι η συγγραφέας αυτής της εργασίας. Ανώτερος συντάκτης στο MeldaResearch.Com in Ηλεκτρονική Υπηρεσία Συγγραφής Χαρτιού. Εάν χρειάζεστε ένα παρόμοιο χαρτί, μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας από Επαγγελματικές Προσαρμοσμένες Υπηρεσίες Γραφής.