Αξιοποιώντας στο έπακρο τις συνδυασμένες τεχνολογίες και τεχνικές μάθησης

Πώς μπορούν οι συνδυασμένες τεχνολογίες μάθησης να ωφελήσουν το πρόγραμμα Ε&Α;

Αυτό το άρθρο είναι μέρος μιας σειράς που διερευνά την έννοια της μικτής μάθησης για εργαζόμενους εξ αποστάσεως και επιτόπου. Αυτό που πρόκειται να διαβάσετε είναι ένας μύθος. Η εταιρεία, η AshCom, είναι φανταστική, αλλά οι μαθησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Kathryn, η CLO της AshCom, και η ομάδα της είναι πραγματικές και κοινοποιούνται συνήθως από ομάδες μάθησης σε μεγάλους οργανισμούς. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να συνδεθείτε με τους χαρακτήρες, τις προκλήσεις τους και τις λύσεις που ανακαλύπτουν. Σας προσκαλούμε επίσης να διαβάσετε το πρώτο eBook της σειράς.

Κυκλοφορία eBook: Beyond Blended Learning: A Winning Formula For Remote Workforce Talent

Έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου

Beyond Blended Learning: A Winning Formula for Remote Workforce Talent

Ακολουθήστε τη φανταστική εταιρεία AshCom που αντιμετωπίζει προκλήσεις Ε&Α και επανεξετάζει τις παραδοσιακές στρατηγικές μικτής μάθησης χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο φόρμουλα επιτυχίας.

Η φόρμουλα συνδυασμένης μάθησης

Καταπράσινοι οικοδεσπότες ξεδιπλώθηκαν κάτω από το μωβ ανθισμένο άλλιουμ που επέστρεφαν τα δαιδαλώδη μονοπάτια που οδηγούσαν στην εντυπωσιακή εξοχική κατοικία της AshCom. Βρίσκεται στην ύπαιθρο έξω από τη Μινεάπολη, το εξοχικό σπίτι παρείχε στην ομάδα εκμάθησης εννέα ατόμων της AshCom ένα απομονωμένο μέρος για να κοσκινίσει και να επιλύσει ακανθώδη ζητήματα. Στο εσωτερικό, η Κάθριν, η CLO της AshCom και η ομάδα της εστίασαν σε δύο περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετώπισαν στην εταιρεία. Το πρώτο προκλήθηκε από τις αυξανόμενες συνταξιοδοτήσεις και τις δυσκολίες στην προσέλκυση ειδικευμένων ταλέντων και ονομάστηκε «το κενό δεξιοτήτων».

Ταυτόχρονα, η AshCom αμφισβητήθηκε επίσης να διατηρήσει τους ανθρώπους που είχαν. Τα μέλη της ομάδας ζητούσαν πιο ευέλικτα χρονοδιαγράμματα και απομακρυσμένη εργασία, έτσι η Κάθριν και η ομάδα της επιφορτίστηκαν με την παροχή μάθησης προσανατολισμένη προς ένα πιο απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό.

Ο Darryl, ένα από τα μέλη της ομάδας της Kathryn, και η Rebecca, από το Inno-Versity, πρότειναν να σκεφτούν αυτές τις προκλήσεις χρησιμοποιώντας έναν τύπο:

Ν1+Ν2+Τ+Δ=Μ

Στην πρωινή συνεδρία, η Κάθριν χώρισε την ομάδα της σε δύο ομάδες. Η ομάδα Α ανατέθηκε να επικεντρωθεί στα N1 και N2—τις ανάγκες του AshCom και στις ανάγκες των μαθητών και για τα δύο ζητήματα. Αυτή η ομάδα περιελάμβανε τη Maggie, την Amy, τον Darryl και την Adeena. Όλοι ήταν έμπειροι εκπαιδευτικοί σχεδιαστές, αλλά αναφέρονταν ως «σχεδιαστές μαθησιακής εμπειρίας».

Σύνταξη λίστας εργαλείων

Η δεύτερη ομάδα ανατέθηκε να δημιουργήσει μια λίστα με όλα τα εργαλεία που ήταν διαθέσιμα στην ομάδα εκμάθησης της AshCom για να κάνει τη δουλειά της. Αυτή η ομάδα αποτελούνταν από τους Alishia, Michael, Martina και Rebecca. Η Alishia και η Martina ήταν σχεδιαστές με εμπειρία μάθησης. Ο Μάικλ ήταν ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου που βοήθησε την Κάθριν να σκεφτεί δύσκολα ζητήματα. Η Ρεμπέκα εργαζόταν για την Inno-Versity αλλά είχε γίνει ένα έμπιστο μέλος της ομάδας της Κάθριν. Ήταν ενημερωμένη για την τεχνολογία και την εκμάθηση της επιστήμης και οι προοπτικές της ήταν ανεκτίμητες.

Η ομάδα Α ανέφερε ενώ όλοι έτρωγαν το μεσημεριανό τους. Μετά τον καθαρισμό, η ομάδα Β ήταν έτοιμος να συζητήσει το μέρος της εξίσωσης Εργαλεία.

“Ποιος στην Ομάδα Β παίρνει το προβάδισμα;” ρώτησε η Κάθριν.

«Φαίνεται ότι είμαι εγώ», είπε η Μαρτίνα.

«Τέλεια», είπε η Κάθριν, «τι έχεις για εμάς;»

«Κάπως παρεκκλίναμε από την αποστολή μας», είπε η Μαρτίνα. «Ξεκινήσαμε με αυτό που ήθελες. Το έγραψα και όταν το είπες:

«Το καθήκον είναι να απαριθμήσουμε όλα τα εργαλεία μάθησης που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή. Κάθε πράγμα που μπορείτε να σκεφτείτε. Το πιο δύσκολο μέρος της αποστολής σας είναι ότι θέλω να μας δώσετε μια λίστα με όλα τα εργαλεία που δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή στην εργαλειοθήκη μας αλλά χρειαζόμαστε. Μην περιορίζεστε από τον προϋπολογισμό ή το επίπεδο πολυπλοκότητας. Σκεφτείτε ό,τι μπορείτε και επιστρέψτε έτοιμοι να συζητήσουμε τόσο τι έχουμε όσο και τι μπορεί να χρειαστούμε στο μέλλον».

«Λοιπόν, δεν έχετε λίστα;» ρώτησε η Κάθριν.

«Ξεκινήσαμε με μια λίστα και μπορώ να το μοιραστώ με όλους αργότερα», απάντησε η Μαρτίνα, «αλλά καθώς ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη λίστα, προέκυψε κάτι άλλο και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πιο σημαντικό από μια λίστα εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας. ή εργαλεία που μπορεί να μας αρέσουν. Ξεκίνησε με κάτι που είπε η Ρεμπέκα».

Όλοι κοίταξαν τη Rebecca, τη σύμβουλο μάθησης από το Inno-Versity.

«Σίγουρα δεν είχα σκοπό να κλέψω τη συζήτηση», είπε η Ρεμπέκα, «αλλά σκέφτομαι αυτή τη φόρμουλα εδώ και πολύ καιρό. Πολύ πριν ξεκινήσω να δουλεύω με την ομάδα της AshCom. Αυτό που πρόκειται να πω προέρχεται από χρόνια συνεργασίας με άλλες ομάδες εκμάθησης σε κάθε είδους εταιρείες και οργανισμούς».

Η Κάθριν χαμογέλασε, «Και αυτός είναι ο λόγος που μας αρέσει να σε έχουμε κοντά μας».

Το Flip Chart

«Το εκτιμώ αυτό», είπε η Ρεμπέκα. «Είμαι οπτικός άνθρωπος, οπότε θα σχεδιάσω στο flip chart. Αυτό παρουσίασα στον Ντάριλ όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά για να μιλήσουμε για αυτές τις προκλήσεις και είναι αυτό που συζητούσαμε σε αυτό το καταφύγιο».

Στάθηκε και έγραψε «N1+N2+T+D=M» στην κορυφή του flip chart.

Όλοι ήταν ήδη εξοικειωμένοι με αυτό. «Αλλά αυτό», είπε η Ρεμπέκα, «είναι αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει σε πολλές ομάδες εκμάθησης σε εταιρείες και άλλους οργανισμούς». Έγραψε «T+N1+N2+D=M» στη μέση του flip chart.

Σε αυτό το σημείο, η Amy από την Ομάδα Α πήδηξε μέσα. «Νομίζω ότι ξέρω ακριβώς πού πηγαίνεις με αυτό. Όπως όλοι γνωρίζετε, έχω συνεργαστεί με δεκάδες ομάδες εκμάθησης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικές στον Καναδά. Αυτές οι εταιρείες δεν θα ήθελαν να το παραδεχτούν. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι γνωρίζουν ότι το κάνουν».

“Εννοια?” ρώτησε η Κάθριν.

«Ξεκινούν με το εργαλείο», απάντησε ο Μάικλ. «Πριν καταλάβουν τις ανάγκες του οργανισμού ή τις ανάγκες των μαθητών, έχουν ήδη το εργαλείο στο μυαλό τους».

Η Amy συνέχισε, «Ίσως είναι πιο άνετα σε ένα συγκεκριμένο εργαλείο συγγραφής. Ή ίσως τους αρέσει πολύ το βίντεο. Ή κινούμενα σχέδια. Ή παιχνίδια. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε εργαλείο για το οποίο αισθάνονται πιο ικανοί ή αυτό που χρησιμοποιούν περισσότερο…»

Ο Μάικλ ολοκλήρωσε τη σκέψη: «Και ήδη προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα κάνουν ό,τι είναι αυτό που πρόκειται να κάνουν μέσα σε αυτό το εργαλείο».

Περιορισμοί Μουσικής και Τεχνολογίας

Η Μαρτίνα άκουγε προσεκτικά τον Μάικλ, την Έιμι και την Κάθριν. Όταν έγινε μια παύση, η Μαρτίνα είπε: «Καταλήξαμε σε κάποιες αναλογίες που ήταν χρήσιμες για μένα. Νόμιζα ότι ήταν σαν ένα πιάνο με πέντε πλήκτρα. Περιορίζει το είδος της μουσικής που θα μπορούσε να παίξει κάποιος».

Ο Μάικλ έγνεψε καταφατικά και είπε: «Νόμιζα ότι ήταν σαν μια εργαλειοθήκη με ένα σφυρί και ένα κλειδί μέσα. Ανεξάρτητα από το ποιο είναι το πρόβλημα, έχετε μια επιλογή μόνο από αυτά τα δύο στοιχεία για να το διορθώσετε.”

«Λες να συμβαίνει επειδή υπάρχει έλλειψη εργαλείων;» ρώτησε η Κάθριν. “Ή λέτε ότι παρόλο που μπορεί να έχουμε πολλά εργαλεία στη διάθεσή μας, τείνουμε να επιλέγουμε αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα στην αρχή, ακόμα κι αν δεν είναι το σωστό εργαλείο;”

Η ομάδα Β κοιτάχτηκε μεταξύ τους για να μετρήσει τι θα μπορούσαν να πουν στη συνέχεια. Η Ρεβέκκα έσπασε τις λίγες στιγμές σιωπής. «Νομίζω ότι θα λέγαμε ότι είναι και τα δύο».

Η Maggie, η οποία ήταν το μεγαλύτερο διάστημα στην AshCom, απάντησε: «Έχουμε πολλά εργαλεία διαθέσιμα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πολύ εντυπωσιακών πραγμάτων όπως η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα. Αλλά αυτά δεν βρίσκονται στην εργαλειοθήκη μας αυτή τη στιγμή».

Συνέχισε, «Αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημά μας. Μπορεί να έχουμε πολλά εργαλεία αυτήν τη στιγμή, αλλά τείνουμε να χρησιμοποιούμε δύο ή τρία από αυτά το 90% του χρόνου. Αυτή είναι μια προκατάληψη που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Η Ρεμπέκα απάντησε: «Και γι’ αυτό δεν ολοκληρώσαμε τη λίστα με τα εργαλεία μας. Δεν νομίζω ότι είναι ούτε αυτό το πρόβλημά μας. Είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούμε μόνο μια χούφτα και τείνουμε να δίνουμε στους μαθητές την ίδια εμπειρία ξανά και ξανά.”

Επανεξετάζοντας τις συνδυασμένες τεχνολογίες μάθησης

Ο Ντάριλ απάντησε: «Επιστροφή στη συζήτηση για τη μικτή μάθηση. Ποιος νοιάζεται αν η μάθηση είναι συνδυασμένη αν το μείγμα είναι δύο ή τρεις από τις ίδιες εμπειρίες που επαναλαμβάνονται στις περισσότερες μάθησης;»

«Κανένας», απάντησε η Κάθριν. «Λοιπόν πού πάμε από εδώ;»

«Ξέρουμε ότι σας χρωστάμε ακόμα τη λίστα», είπε ο Ντάριλ. «Θα το φέρουμε σε όλους τις επόμενες μέρες».

«Ευχαριστώ», απάντησε η Κάθριν. «Ξέρουμε ότι το χρειαζόμαστε, αλλά νομίζω ότι αυτή η συζήτηση ήταν πιο σημαντική από μια ανασκόπηση λίστας. Νόμιζα ότι έδωσα στην ομάδα σας την εύκολη αποστολή. Αποδείχθηκε ότι ήταν πιο περίπλοκο από όσο νόμιζα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο».

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τα πράγματα», συνέχισε η Κάθριν, «και να ετοιμαστούμε να επιστρέψουμε στο γραφείο. Παρακαλώ, μαζέψτε τα πράγματά σας και ίσως κάποιοι από εσάς μπορέσουν να μου δώσουν ένα χέρι κάνοντας έναν τελικό καθαρισμό;»

Αρκετοί άνθρωποι αναγνώρισαν ότι θα το έκαναν. Η επιστροφή της Κάθριν στη δουλειά με σαφήνεια των αναγκών της εταιρείας και των μαθητών. Είχαν εντοπίσει έναν σημαντικό περιορισμό με τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν μαθησιακές εμπειρίες. Χρειάζονταν ακόμα μια λίστα με εργαλεία. Έχουν επίσης σημαντικό όγκο εργασιών σχεδιασμού και κατασκευής για να καλύψουν τις ανάγκες της AshCom που σχετίζονται με την απομακρυσμένη εργασία και το χάσμα δεξιοτήτων. Αλλά ο χρόνος που πέρασαν μαζί τους άξιζε την προσπάθεια και μια ξεκάθαρη κατεύθυνση είχε αρχίσει να αναδύεται.

Η Κάθριν ήταν σίγουρη ότι θα κατέληγαν σε μια μικτή μαθησιακή εμπειρία που ενσωμάτωσε πολλαπλούς τρόπους μάθησης. Αλλά δεν ανησυχούσε πλέον για το αν η μάθηση θα συνδυαζόταν. Οι στόχοι της ομάδας της επικεντρώθηκαν στην παροχή επιτυχημένων μαθησιακών εμπειριών που να τονίζουν τόσο τις ανάγκες της εταιρείας τους όσο και τις ανάγκες των μαθητών τους.

συμπέρασμα

Κατεβάστε το eBook Beyond Blended Learning: A Winning Formula For Remote Workforce Talent για να ανακαλύψετε πώς η AshCom ξεπερνά τις προκλήσεις της Ε&Α χρησιμοποιώντας καινοτόμες στρατηγικές συνδυασμένης μάθησης. Επίσης, συμμετάσχετε στο διαδικτυακό σεμινάριο για να ανακαλύψετε πολύτιμες γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον προγραμματισμό της Ε&Α και την παράδοση μάθησης.

Έκδοση eBook: Inno-Versity

Inno-Versity

Η αποστολή του Inno-Versity είναι να μεταμορφώνει, να ενδυναμώνει και να εμπνέει μαθητές σε όλο τον κόσμο. Δημιουργούν παγκοσμίου φήμης μαθησιακές εμπειρίες για την ενσωμάτωση νέων εργαζομένων χρησιμοποιώντας εξαιρετική δημιουργικότητα, την καλύτερη μάθηση της επιστήμης και καινοτόμο τεχνολογία.